L’Ajuntament de Sitges inicia el servei de desinfecció i neteja a les residències i a les dependències de la Policia Local

Aquesta mesura d’actuació es desenvoluparà també durant els propers dies a la resta de residències i a la fundació Ave Maria

Imatge de la desinfecció dels equipaments policials. Foto: Aj. Sitges

Amb l’objectiu d’augmentar les mesures preventives i de contenció del coronavirus, l’Ajuntament de Sitges ha començat avui divendres el servei de desinfecció i neteja a les residències de gent gran del municipi. Una empresa de neteja especialitzada en desinfecció, desratització i desinsectació ha començat l’actuació per fer la desinfecció de la Residencia Las Magnòlies. Aquesta mesura es complementa amb l’acció d’intensificació de la neteja de l’espai públic davant de cada residència que es porta a termedes de l’inici de l’estat d’alarma. Aquests treballs continuaran en els propers dies a la resta de residènciesper a la gent gran i a les instal·lacions de la fundació Ave Maria que ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectural.

L’objectiu de l’actuació per a l’Ajuntament és protegir la gent gran, el col·lectiu més vulnerable davant el virus,i situales residències de persones grans com a prioritat per lluitar contra la pandèmia. A través d’aquesta mesura es vol reduir l’impacte de la Covid-19 en aquests centres per a gent de la tercera edat amb una mesura que s’afegeix a les mesures de prevenció, que ja es realitzen des de les mateixes residències per protegir els residents i els professionals que hi treballen.

Paral·lelament, la Generalitat treballa en un nou model d’actuació a les residències de persones grans, que suposarà la intervenció conjunta dels departaments d’Afers Socials i Salut.

Proves ràpides de detecció de la Covid-19

La conselleria de Salut ha anunciat aquesta setmana que Catalunya disposarà a partir d’avui de 50.000 testos de detecció ràpida de la Covid-19 i de 200.000 més en dues tongades següents. En la primera fase, es prioritzaran pel personal sanitari per tal de poder aïllar-lo del sistema en cas de contraure la malaltia; en la segona, es prioritzarà l’àmbit residencial, l’atenció primària i el personal essencial no sanitari, i finalment, i hi haurà una tercera fase per poder testar en l’àmbit comunitari.

Desinfecció a la prefectura de la Policia Local

El servei de neteja i desinfecció també s’ha fet aui divendres a la prefectura de la Policia Local tenint en compte és una dependència amb un elevat risc per estar oberta 24 hores 7 dies a la setmana. Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Sitges pretén tambéevitar propagar el virus i fer front a la crisi sanitària del coronavirus des d’un servei considerat essencial.