L’Ajuntament de Sitges i Generalitat signen avui l’acta de replanteig de l’Escola Agnès de Sitges

Les obres tenen previst finalitzar en un termini de 15 mesos. Avui representants de l’Ajuntament de Sitges i de la Generalitat de Catalunya han signat l’acte de replanteig del projecte que contempla la construcció d’un equipament d’una sola línia amb una capacitat per a 225 alumnes

Imatge espai on ubicara l'escola. Foto: Aj. Sitges

Avui dimecres, 24 d’abril, comencen formalment les obres de construcció de l’edifici de l’Escola Agnès de Sitges, després que tècnics de l’Ajuntament de Sitges i de la Generalitat de Catalunya hagin signat l’acta de replanteig en el mateix terreny on es construirà l’edifici. La previsió és que les obres durin 15 mesos amb l’objectiu d’estrenar el nou edifici el curs 2020-2021. D’aquesta manera l’escola, que opera amb mòduls prefabricats des de l’any 2005, posarà fi a la seva situació de provisionalitat.

Per a la directora de l’escola Agnès de Sitges, Vinyet Llamas, “avui és un dia molt important per l’Agnès de Sitges perquè per fi, després de 14 anys, per fi tindrem el nou edifici. L’escola ja la tenim però tindrem unes infraestructures que es mereixen els alumnes i les famílies que porten tant de temps esperant aquest nou edifici”.

El nou equipament, ubicat al barri de Quint Mar, serà de 2.500m2 en una parcel·la que supera els 7.000 m². L’escola mantindrà una sola línia per als tres cursos d’infantil i els sis de primària.

L’arquitecte del projecte de l’obra de l’escola, Fèlix López, ha explicat que “després d’aquest acte de signatura, el següent pas arribarà en els propers dies quan es farà el tancament del perímetre de l’obra, fer la neteja del terreny i ja l’edificació. Fer el sistema de fonament que és la fase més complexe i que s’allarga més en el temps. Un cop se surti de la cota zero –el nivell de la planta baixa- serà més visible l’edificació”.

El projecte preveu un disseny de la planta de l’edifici en forma de quatre: en la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes.

L’actuació compta amb un pressupost de 3.978.802,73 euros i està cofinançada per la Generalitat, que aporta el 55%, i l’Ajuntament de Sitges, que posa el 45% restant. L’Ajuntament de Sitges va efectuar el mes de novembre passat el pagament a la Generalitat del primer milió d’euros que destina a la inversió en el marc del conveni de col·laboració i cofinançament signat entre les dues administracions. En total, l’Ajuntament pagarà 1.790.000 euros.

L’empresa adjudicatària de l’obra és Construcciones DECO S.A. per construir aquest equipament educatiu públic i Infraestructures.cat és l’empresa pública que gestionarà la construcció de l’edifici.

L’Escola Agnès de Sitges és la quarta escola de titularitat pública de la vila. El centre va començar a funcionar el curs 2005-2006 en mòduls prefabricats a la zona de Can Pei i actualment acull al voltant de 200 alumnes.