La policia Local de VNG denuncia 123 persones més per incomplir el confinament

Des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma s'han tramitat un total de 251 denúncies. A banda dels controls de confinament, el cos policial de VNG també realitza serveis assistencials urgents per als col·lectius vulnerables

Imatge d'un dels controls de PL VNG. Cedida

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha denunciat 123 persones en la segona setmana de confinament per haver incomplert les restriccions de mobilitat decretades per a la ciutadania. Des de l’entrada en vigor del decret el cos policial de la ciutat ha tramitat un total de 251 denúncies. Així mateix s’ha detingut una persona per desobeir de forma retirada el decret de confinament i s’ha denunciat un establiment que, no essent servei essencial, mantenia l’activitat en funcionament.

L’estat d’alarma que va entrar en vigor el 15 de març i ha estat prorrogat fins a l’11 d’abril, amb ampliació de mesures excepcionals de confinament aprovades ahir mateix pel consell de ministres, estableix el confinament total de la ciutadania excepte per anar a comprar productes d’alimentació o primera necessitat; per treballar en els termes que recull el darrer decret publicat avui pel BOE; per atendre a persones dependents o vulnerables i per passejar el gos.

Quant als controls que realitza la Policia Local de VNG, en la última setmana n’han realitzat 67, una desena dels quals s’han realitzat en col·laboració amb efectius d’altes forces de seguretat de l’estat.

A banda dels controls, el cos policial de VNG està realitzant tasques i serveis assistencials urgents a persones de col·lectius vulnerables, com són la gent gran. Mentre que en la vesant de policia local de proximitat i amb l’objectiu de fer el confinament una mica menys difícil sobretot per als infants que han de celebrar l’aniversari tancats a casa i sense les tradicionals festes amb amics i família, des de dissabte la Policia Local de VNG felicita l’aniversari als nens i nenes menors de 10 anys. Totes les peticions es canalitzen a través del telèfon 092.

Malgrat el seguiment i control del confinament que ocupa la major part del serveis que realitza la Policia Local aquests dies, també es continuen perseguint els delictes contra el patrimoni, furts i robatoris de vehicles a motor; actes vandàlics i ocupacions.