La Policia Local de Sitges incrementa els controls als carrers per evitar l’incompliment de l’estat d’alarma

Des de l’inici del confinament, la Policia Local ha imposat 142 denúncies a ciutadans que incomplien l’estat d’alarma

Els controls de la Policia Local als carrers i als principals eixos viaris de Sitges han augmentat amb l’objectiu de garantir que s’incompleixen les mesures decretades per l’estat d’alarma. Des del passat dia 15 de març i fins a aquest dijous 26 de març, la Policia Local ha imposat un total de 142 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment del confinament, seguint l’article 36.6 de la llei 4/2015 de protecció ciutadana. Les sancions interposades són d’entre 601€ i 30.000€.

Els dies que més denúncies s’han posat han estat el dimecres 25 de març amb 28, el diumenge 22 de març amb 27, el dissabte 21  de març amb 21 i el divendres 20 de març amb 20.

Els agents de la Policia Local no només patrullen en vehicles policials pels carrers per informar i avisar les persones que surten de casa per passejar sinó que també estableixen controls de vehicles per comprovar els motius del desplaçament.

La mobilitat es limita a determinades activitats com l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Tota la mobilitat s’ha de fer sempre individualment excepte quan es tracta d’un acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada, tal com especifica el departament de protecció civil.  Consultar enllaç.

La regidoria de Governació de l’Ajuntament apel·la a la col·laboració ciutadana i a la responsabilitat individual i col·lectiva i, també, a la importància de quedar-se a casa com a mesura de contenció per evitar la propagació del coronavirus.