La Policia Local de Sitges desplega un control especial a les Masies del Parc del Garraf i als Ports

Imatge del control d'entrada a Port Ginesta. Foto: Aj. Sitges

Els controls de la Policia Local per mantenir les mesures de confinament pel coronavirus s’han intensificat per arribar a tot el terme de Sitges. Agents d’aquest cos policial s’han desplaçat durant aquest dimarts ales masies del Parc del Garraf per comprovar que les veïnes i els veïns es trobaven bé i per vigilar que es respectessin les mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19 i que ningú es saltés el confinament decretat.

Al llarg d’aquesta actuació, la Policia Local no ho vist cap infracció ni ha interposat cap denúncia després de constatar com els residents en aquests punts allunyats del nucli de Sitges resten confinats a casa seva i han evitat trasllats innecessaris. Durant aquest dispositiu especial, la Policia Local també ha constatat que cap persona caminava ni cap ciclista circulava pel camí de la Fita.

En paral·lel, la intervenció també ha portat a altres dotacions del cosa fer controls als ports esportius de Sitges: el Port d’Aiguadolç, el Port de Garraf i el Port Ginesta on hi ha alguns vaixells que són residències. La Policia Local també els ha visitat per veure si s’hi respecten les restriccions de mobilitat.

Tots aquests controls complement l’actuació global de la Policia Local que realitza amb la resta de controls tant a les vies urbanes i en llocs estratègics com davant la plaça de l’estació de tren. Fins ara la Policia Local ha registrat 85 denúncies durant l’estat d’alarma per saltar-se el confinament.

La regidoria de Governació de l’Ajuntament de Sitges recorda que no es pot ni passejar, ni circular, ni fer esport, ni anar en bicicleta i també subratlla que l’incompliment de la normativa comporta sancions. Només es pot sortir de casa si s’han de comprar productes alimentaris o medicines, si s’ha d’anar a un centre sanitari, si es cuida de persones en situació de dependència, si es va treballar o si es passeja el gos, entre altres excepcions.