La constitució formal del Consell de Joves de Sitges es marca per al 10 de novembre

L’Espai Jove va acollir dissabte passat una reunió informativa amb diferents representants d’entitats juvenils, per posar en marxa el Consell de Joves

El Consell de Joves de Sitges podria constituir-se formalment el dissabte 10 de novembre, a les 10.30h. Així ho van decidir els joves participants en la reunió per a informar de la creació d’aquest nou òrgan, dissabte passat, a l’Espai Jove. D’aquesta manera, es buscar ampliar la participació amb la finalitat de comptar amb un òrgan més representatiu del jovent.

En la reunió de dissabte hi van participar joves de diferents entitats juvenils. En aquesta sessió es va explicar el funcionament i el recorregut que tindrà aquest nou consell. La seva estructura, presidida amb un president o presidenta, les diferents seccions, la difusió a través de les xarxes socials i la integració en el circuït que hi ha actualment en els Consells de Joves d’arreu de Catalunya, van ser alguns dels aspectes que es van explicar.

Sobre aquesta primera trobada informativa, el Regidor d’Ensenyament i Joventut, Eduard Terrado, va considerar que “ha estat molt positiva ja que s’ha remarcat la importància que els nois en facin difusió per tal d’ampliar el nombre de joves en el Consell”.

L’alcalde, Miquel Forns, considera que el Consell de Joves ha de ser “un consell participatiu, com els ja existents de les Persones, de Cultura, de Cooperació, del poble de Garraf, de Turisme, de Territori i Sostenibilitat… i ben aviat també d’Esports, perquè creiem en la governança amb decisions compartides a través de la participació ciutadana”.

Els membres del Consell Jove podran ser representants de cada centre d’Ensenyament Secundari de Sitges, del Centre de Formació d’Adults, de grups organitzats que utilitzin l’Espai Jove, d’entitats juvenils, d’entitats de Sitges que inclouen els joves i també joves a títol individual.

El Consell de Joves de Sitges tindrà com a seu l’Espai Jove i es reunirà un mínim de tres cops l’any. Entre els temes que es tractaran, hi ha els relacionats amb l’habitatge, l’ocupació i el lleure, però també d’altres àmbits com l’educació, la cultura, la salut, l’associacionisme, el territori, la mobilitat, la diversitat, el gènere o la sostenibilitat.