Ingressen a presó els sis membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris en domicilis al Garraf

Entre els arrestats hi ha el conductor del grup, que venia amb el seu vehicle des de Múrcia per cometre els robatoris

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf, han detingut sis homes com a presumptes autors d’onze robatoris en domicilis del Garraf. Als arrestats també se’ls atribueix el delicte de pertinença a grup criminal.
La investigació es va iniciar el mes de març quan els Mossos van detectar que s’havien produït diversos robatoris amb força en pocs mesos en cases de la zona del Garraf i que tots seguien un mateix modus operandi. Els lladres actuaven principalment a la franja horària que es situa entre la tarda i la nit, escalaven les tanques perimetrals i forçaven les portes o les finestres per accedir a l’habitatge. Un cop a dins s’enduien diners en efectiu, joies i altres objectes de valor que es poguessin vendre fàcilment a tercers. En algunes ocasions els autors també sostreien vehicles que posteriorment feien servir per a cometre els assalts.
Els investigadors van constatar que a Sant Pere de Ribes s’havia establert un grup criminal que es dedicava a realitzar robatoris amb força a domicilis de la zona. A més, els agents van recuperar alguns dels vehicles que el grup havia sostret per fer-los servir en els atracaments, motiu pel qual el grup va incorporar un nou membre que els cedia el vehicle i els feia de conductor durant els assalts.
El conductor, un home de nacionalitat espanyola i de 38 anys, venia des de Múrcia el dia escollit per a cometre el robatori, recollia la resta de l’equip als seus domicilis i els portava fins a l’objectiu triat. Un cop aconseguien el botí, els retornava als domicilis i s’enduia a Múrcia part dels objectes robats per revendre’ls.
El dia 14 de setembre els mossos van establir un dispositiu que va permetre detenir els sis homes a Sant Pere de Ribes. El mateix dia van realitzar les entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts d’on van recuperar diversos objectes procedents dels robatoris.
Els arrestats, quatre de nacionalitat albanesa, un de nacionalitat espanyola i l’altre de nacionalitat romanesa i d’edats compreses entre els 19 i els 51 anys, van passar a disposició judicial el 16 de setembre. El jutge va decretar presó provisional per a tots sis.