Èxit de la III CATCON que ha aplegat uns 200 aficionats a Vilanova i la Geltrú

Avatar photo

Durant la celebració de la Convenció Catalana de Ciència Ficció i Fantasia, dissabte a la nit es van lliurar els Premis Ictineu. Enguany el guardó a la Millor novel·la en català ha estat per a Joan Lluís Lluís per l'obra ‘Jo vaig matar Franco'

Imatge de CATCON. Cedida

Gairebé 200 aficionats al gènere fantàstic i la ciència ficció han participat aquest cap de setmana en la III CATCON organitzada per la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia (SCCFF) a l’auditori Eduard Toldrà, de Vilanova i la Geltrú.

Amb més de 180 inscrits a la convenció, d’arreu dels Països Catalans, l’organització destaca que l’edició d’enguany “ha consolidat la convenció i apunta a un creixement constant que fa albirar una nova edició l’any vinent”. Segons el president de la SCCFF, Eloi Puig, “la CATCON té entre els seus objectius el creixement en el nombre d’aficionats a aquet gènere alhora que fem divulgació i donem a conèixer tot el que es fa a Catalunya en aquest àmbit”.

Per la seva banda, la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Recursos Humans i Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, va assistir dissabte a la convenció per copsar en primera persona la consolidació d’un esdeveniment com la CATCON que té un fort arrelament a la capital del Garraf. El contacte amb les editorials, els escriptors, públic lector i aficionats va ser un dels elements destacats per la regidora de Cultura després d’observar la vitalitat del sector. “Estem molt contents d’acollir la CatCon a la ciutat” ha explicat Adelaida Moya “perquè és un projecte molt interesant entorn a la literatura que es fa i que es pot llegir en català, que està impulsat des dels propis lectors i que està aconseguint una cosa molt interessant: que és posar en contacte lectors, autors i món editorial”. Així mateix, “També és una gran oportunitat per conèixer els gèneres de la ciència-ficció i la literatura fantàstica, que són tot un món molt interessant i que van més enllà del que ens pot arribar a través de les sèries o el cinema”.

En aquesta vesant divulgativa del gènere, la SCCFF conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat organitzen diverses activitats els dies previs a la CATCON. Entre aquestes, destaca la trobada dels participants del Club de Lectura de Ciència Ficció i Fantasia de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell amb l’escriptor César Mallorquí per comentar la seva àmplia obra i concretament el llibre ‘Trece Monos’. Val a dir que, César Mallorquí ha estat un dels tres autors convidats en la III CATCON, juntament amb Ian McDonald i Montserrat Galícia.

La convenció que va néixer amb la voluntat d’esdevenir punt de trobada d’aficionats, lectors, editors, escriptors i il·lustradors, organitza un ampli programa d’activitats que evidencien la riquesa del gènere i promouen la normalització de la ciència ficció a Catalunya. De la tercera edició en destaquen, segons Eloi Puig, les entrevistes als autors estrangers “que són sempre del més aplaudit”, també les trobades amb autors convidats com Albert Villaró, Joan Lluís Lluís i Estela Gutiérrez o les xerrades “El ferrocarril als gèneres fantàstics” o “Com l’LGTB ha ajudat el fantàstic a sortir de l’armari”, a càrrec de Ricard Ruiz, Lluís Salart i Cristina Xifra.

La III CATCON va cloure’s diumenge al migdia parlant de cinema fantàstic i especialment del curt-metratge català, que va comptar amb l’assistència d’Enric Garriga, regidor de Cooperació, Participació, Salut, Memòria històrica i Economia Social i Solidària.

Premis Ictineu

Així mateix, en el marc d’aquesta trobada, dissabte a la nit es van lliurar els Premis Ictineu en un sopar de gala celebrat al Foment Vilanoví. Els guardonats d’enguany en les diferents categories han estat:

Joan Lluís Lluís, per l’obra ‘Jo sóc aquell que va matar Franco’ en la categoria de Millor novel·la en llengua catalana.

Úrsula K. Le Guin, per l’obra ‘Desposseïts’ en la categoria de Millor novel·la traduïda.

Salvador Masip, pel relat ‘Plàstic’ publicat a la revista ‘Katarsi 23′ en la categoria de Millor relat escrit en llengua catalana.

També van ser guardonats en la categoria de ‘Millor conte traduït’, l’obra ‘La Trinxadora’, publicada dins del recull ‘Torn de nit’, d’Stephen King, que també va rebre el guardó a la ‘Millor antologia’. Finalment en la categoria de ‘Millor il·lustració’ el Premi Ictineu va ser per a la portada del número 4 de la revista ‘Freakcions’, de l’il·lustrador Carlos Acedo.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Festival del Xató omple el Mercat de Mar i exhaureix les racions

Notícia següent

Un total de 27 embarcacions participen a la XLV Festa del Calamar

Notícies relacionades