Es commemora el 82è aniversari de la Biblioteca Santiago Rusiñol

La celebració va agafar dijous un caràcter teatral amb l’actuació de La Palmera, que va fer un recorregut amb objectes i personatges característics de la biblioteca

Sitges va celebrar dijous 14 de juny el 82è aniversari de la Biblioteca Santiago Rusiñol i ho va fer de manera molt especial i interactiva. El col·lectiu teatral La Palmera va oferir una actuació on convidava al públic a descobrir unes rates sàvies, en forma d’objectes, que es menjàven lletres per diferents sales i racons de la biblioteca. Un altre dels alicients va ser el concurs de fotografies on el públic va poder publicar a l’Instagram amb l’etiqueta #82BiblioSitges. A més, el pati central va estar decorat per homenatjar a les darreres directores del centre amb les seves imatges.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, va voler recuperar “la figura del conseller de la Generalitat Ventura i Gassol que va venir a la inauguració de la Biblioteca, fa 82 anys. Una figura cabdal perquè també va fundar el Patronat del Museu Cau Ferrat i va portar endavant el llegat de Rusiñol a la vila”. Sobre la commemoració va destacar que “s’ha posat en valor els records dels sitgetans lligats a les nostres vivències, a través d’objectes característics. I és que la Biblioteca té un caràcter propi on podem trobar l’essència de ser sitgetans”.

L’alcalde Miquel Forns va recordar “el compromís que varem tenir des del Govern de rehabilitar l’edifici, ara fa 7 anys, i que s’ha assolit. Fa 82 anys el conseller Ventura i Gassol va inaugurar la biblioteca i aquest dijous ha vingut la presidenta de la Diputació Mercè Conesa, recordant la importància d’aquest equipament en el món cultural a Catalunya”.

Una explicació sobre la Biblioteca i la música del trio de jazz Apocadixie 3 van posar el punt i final a la commemoració.