Els Mossos d’Esquadra requereixen informació, documentació i material a l’Ajuntament de Sitges pel referèndum

L’Ajuntament de Sitges ha estat un dels primers de Catalunya en rebre aquest requeriment

Agents dels Mossos d’Esquadra han requerit a l’Ajuntament de Sitges informació, documentació i material sobre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. En la seva actuació, s’han presentat a diverses dependències municipals, com Secretaria, al Miramar, i les oficines de Turisme. En tots els casos, la resposta que els han donat els treballadors municipals ha estat negativa.

L’acta de requeriment i informació en compliment de la Instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, la que s’ha fet arribar aquest dimarts a l’Ajuntament, demana expressament si s’ha rebut alguna comunicació dels responsables del Departament d’Ensenyament o d’aquell al qual pertany el seu centre, sol·licitant la seva col·laboració en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Tot seguit, se’ls reclama específicament si han rebut informació, documentació o material, com paperetes, urnes, llistats de persones votants i ordinadors. Finalment, se’ls informa que accions com el lliurament de claus o de contrasenyes de seguretat per fer possible la celebració del referèndum poden ser considerats “un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabdals públics”.

L’Ajuntament de Sitges ha estat en les darreres hores un dels primers de Catalunya en rebre aquest requeriment. La petició de la Fiscalia busca identificar a responsables de centres de votació del referèndum de l’1 d’octubre.