Els Insititus Municipals de Sant Pere de Ribes seran els protagonistes del Dia Europeu de la Mediació

Diferents entitats del Garraf dedicades a la mediació i la cooperació explicaran la seva tasca i els seus objectius

Els dies 22 i 23 de gener, el Centre de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitzarà diversos tallers i xerrades emmarcats en el Dia Europeu de la Mediació. Aquestes accions, que formen part del projecte “Educació per la pau”, aniran destinades a l’alumnat dels instituts públics del municipi.

Els actes previstos aniran adreçats als i a les alumnes de tercer i quart d’ESO dels instituts Montgròs, Can Puig, Xaloc i Alexandre Galí. L’objectiu de la Dia Europeu de la Mediació és fer reflexionar sobre els prejudicis, els estereotips i altres fets discriminatoris, i la seva íntima relació amb el conflicte, tot reflexionant sobre on, com i amb qui apareix. Des del Centre de Mediació volen ajudar a prendre consciència entre l’alumnat sobre com es generen les situacions de desigualtat i quines són les millores eines per a detectar-les, ja sigui a l’institut, al poble o al món.

Amb aquest objectiu, gràcies a la iniciativa, els i les joves comptaran amb xerrades d’experts i expertes de diferents entitats de la comarca dedicades a la cooperació i tallers de comprensió, resolució de conflictes i d’identificació de diferents formes de violència. Les entitats que aportaran consells per a trobar la millor manera d’actuar preventivament per evitar aquestes situacions són Garraf Coopera, Fundació Kalilu Jammeh, Acció Solidària i Logística, Dignity.cat, Destino Etiòpia, Fundació Privada Vida Útil i la Asociación de Médicos Peruanos de Barcelona.