Els centres educatius de Sant Pere de Ribes continuen actuant per un entorn net

L’alumnat de Les Parellades, Els Costerets, El Pi i l’INS Montgròs participa en accions educatives de sensibilització mediambiental

Imatge del programa "Volem la Platja Neta". Foto: Aj. SPDR

El pròxim dimarts dia 3, l’escola Les Parellades participarà en els tallers de sensibilització mediambiental “Volem la Muntanya/ la Platja Neta!”, que en aquesta ocasió es faran a la zona de Sant Pau, organitzats pel Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf. La iniciativa té com a objectiu educar sobre els valors ambientals del territori, fer saber els espais naturals de la comarca i la seva biodiversitat i mostrar in situ l’impacte que tenen els residus en l’entorn més proper als nens i nenes de primària. Així mateix l’activitat també inclou accions de neteja i de recollida de deixalles.

Les Parellades és el segon centre educatiu del municipi que participarà en l’activitat. L’alumnat de sisè d’Els Costerets ja va realitzar el taller “Volem la muntanya neta!” el passat 30 d’octubre i es preveu que repetirà l’activitat, aquest cop a la platja, amb els alumnes de cicle superior, el 14 de maig de l’any vinent. El torn de l’escola El Pi per la jornada “Volem la platja neta!” serà el proper dimarts 10 de desembre amb els seus alumnes de cinquè a la Platja de la Marina d’Aiguadolç a Sitges.

L’INS MONTGRÒS ES MOBILITZA PER LA RIERA DE RIBES

En la jornada de neteja “El Montgròs actua per la riera de Ribes” l’alumnat de l’institut, tots els nivells de l’ESO i alguns alumnes de batxillerat, va recórrer la riera de Ribes agafant-ne la brossa. L’activitat va ser tot un èxit, els alumnes van recollir un total de 5 tones de residus, el passat dia 18 de novembre. L’acció va ser organitzada per el centre de forma conjunta amb el Servei de Medi Natural i Litoral del Servei Comarcal del Garraf en el marc de la campanya “Canviem hàbits, per un Garraf més sostenible” i coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.