Els Bordegassos volen portar els vuit pisos aquest dissabte a l’Arboç

El quatre de vuit i la torre de set, dos dels castells amb més opcions d'anar a plaça

L’Arboç és una de les places preferides pels Bordegassos de Vilanova a l’hora de dur-hi els seus castells. Enguany no serà cap excepció i aquest dissabte 9 de juny, a la Diada d’inici de temporada dels Minyons de l’Arboç, la colla de la capital del Garraf tot apunta que buscarà descarregar el tercer quatre de vuit de l’any i, aquest cop, acompanyar-lo de la torre de set, recentment estrenada tot just dissabte passat.

La diada, que tindrà lloc a la plaça de la Vila a partir de les sis de la tarda, comptarà amb un cartell atractiu. Els Bordegassos coincidiran amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ve de completar el primer gamma extra de la temporada; la Jove de Sitges, que aspira a aixecar el llistó per damunt del tres de set per primer cop en aquest any; i els amfitrions Minyons de l’Arboç, que podrien buscar les primeres aletes de set de l’any.

Els darrers assajos dels Bordegassos han servit per mantenir el domini del carro gros i estrenar a plaça una torre de set molt renovada respecte a la de l’any passat. Però també per fer grans progressos en el tres de vuit. Un castell al qual els tècnics no li posen data, però que a assaig ja han posat dalt de la pinya fins a dosos. La colla també ha començat a fer les primeres proves de folre d’enguany.

L’assaig d’aquest divendres, a partir de les deu de la nit al local de la colla (plaça de les Casernes, 2), adquireix encara més importància després de la suspensió de l’assaig de dimecres; la colla es va sumar als tres dies de dol decretats per l’Ajuntament de Vilanova arran del crim de dilluns. Els Bordegassos han anunciat que aquest dissabte actuaran amb braçalet negre i també alçaran un pilar de dol en record de Laia Alsina.