Els alumnes de l’Institut Pla del Bosc fan un curtmetratge sobre la situació de les dones en els camps de refugiats

El curtmetratge s’ha editat per a l’Associació Catalana per la Pau

Els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Pla del Bosc de Canyelles han participat en el Projecte Reacciona 2017-2018, de cinema i solidaritat. Els alumnes han escrit un guió, han fet el rodatge i el muntatge d’un vídeo per a l’entitat Associació Catalana per la Pau, sobre la situació de les dones en els camps de refugiats. És el primer any que el centre participa en aquest projecte i el curt que els alumnes han fet es visualitza aquest divendres, 15 de juny, per primera vegada, a les sis de la tarda a la Sala Multicultural de Canyelles, en l’acte de comiat de 4t d’ESO.

Projecte Reacciona de Cinema i Solidaritat

El projecte Reacciona representa una comesa de valuós contingut pedagògic en què es treballen diferents competències del currículum alhora que es fa dins del marc de la matèria Cultura i Valors Ètics. I tot plegat, a través de l’elaboració d’un document audiovisual. El projecte s’ha dut a terme gràcies al suport de l’Ajuntament de Canyelles i de la Diputació de Barcelona.

El projecte inclou l’elecció d’una temàtica a partir d’una ONG, i se’n fa la reflexió ètica pertinent. En el cas del Pla del Bosc es va escollir l’Associació Catalana per la Pau que col·labora amb el problema de les dones refugiades del Pròxim Orient, concretament a Líban, en relació al conflicte bèl·lic de Síria. Després es va procedir a donar informació als alumnes sobre el conflicte, a través d’una xerrada d’una responsable d’aquesta ONG i també d’alguns documentals. A partir d’aquí es va fer un guió per al curtmetratge i, finalment, es va procedir a la realització i enregistrament del documental audiovisual.

Hi han pres part un grup de 30 alumnes.

Des de l’Institut Pla del Bosc es considera que el projecte és una eina molt interessant i útil per treballar la matèria de Valors Ètics des d’una altra perspectiva com és la del cinema. En termes generals, l’experiència ha estat molt satisfactòria.