El transport públic de Sitges serà gratuït a partir d’avui i fins el 9 d’abril

La mesura, que s’aplica a tot Catalunya, vol ser un reconeixement a la tasca de les persones que treballen en serveis essencials

Imatge d'un dels autobusos de Sitges. Cedida

Els autobusos de Sitges, igual que el transport públic català, seran gratuïts a partir d’avui dijous, 2 d’abril, i fins el proper dia 9 d’abril. La mesura té com a objectiu facilitar els desplaçaments de les persones que es dediquen a serveis essencials i que, per tant, poden sortir al carrer malgrat l’estat d’alarma.

Per poder fer ús de la gratuïtat del servei, els usuaris hauran de validar igualment el bitllet en pujar als autobusos, tot i que no se’ls descomptarà cap viatge. Es pot accedir amb qualsevol bitllet o abonament, encara que el títol estigui caducat o sigui d’un nombre de zones diferent del trajecte a efectuar. En cas que les màquines de validació no estiguin operatives, el conductor emetrà un bitllet senzill que servirà per portar un recompte de viatgers diaris.

L’Ajuntament recorda que l’estat d’alarma obliga al confinament excepte en aquells casos en què està autoritzat (es poden consultar aquí). La policia pot comprovar en qualsevol moment si es compleixen les exempcions del confinament i que permeten sortir del domicili en casos, per exemple, d’haver d’adquirir aliments o productes farmacèutics.