El Punt Comarcal del Garraf-Alt Penedès de l'AECC inicia dos cicles per ajudar a deixar de fumar i per superar la pèrdua d'un ésser estimat

Imatge de recurs. Cedida

El Punt Comarcal del Garraf-Alt Penedès de l’AECC posa en marxa aquest mes de març dues activitats noves, dins la seva tasca d’acompanyament i atenció social. Es tracta d’un taller grupal per deixar de fumar i un  grup de dol per superar la pèrdua d’un ésser estimat.

El procés de dol després de perdre un ésser estimat comporta travessar per diferents etapes i sentiments, des del xoc emocional i la tristesa fins la ràbia i la impotència, per exemple. És un procés que requereix temps.

A través de les sessions programades, al grup de dol es donaran idees i eines per saber gestionar el malestar emocional i les dificultats que poden sorgir. El taller està adreçat a majors d’edat que hagin patit la pèrdua d’un familiar i que hagi passat entre 8 setmanes i un any i mig de la defunció. L’activitat està organitzada en nou sessions, els dimecres a les 17:30 hores, de manera quinzenal del 4 de març al 17 de juny.

Per altra banda, tenint en compte que el tabac és un dels factors de risc més associats al càncer, la deshabituació tabàquica és fonamental en la prevenció d’aquesta i altres malalties. Aquest taller grupal, es realitza tots els dilluns fins l’11 de maig a les 17 hores. Aquestes sessions es divideixen en 4 fases que inclouen la prevenció de recaigudes i un seguiment. Els criteris d’inclusió per participar són ser major d’edat, tenir capacitat per a comprendre i seguir els procediments del programa i estar motivat per deixar-ho.

Per participar a totes dues activitats es necessari confirmar l’assistència al telèfon 93 026 75 37 o bé per correu electrònic a garraf@aecc.es.