Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El projecte Antena de l’Oficina Jove empodera l’alumnat, que aporta idees a la redacció del Pla d’Infància i Adolescència

Avatar photo

Ha estat en el marc de la 2a trobada de delegades i delegats dels centres de secundària

Imatge de l’acte a la Nau del Ferrocarril. Foto: Aj. VNG

La Nau del Museu del Ferrocarril ha estat l’escenari aquest dilluns de la segona trobada de delegades i delegats dels centres de secundària de Vilanova i la Geltrú.

El projecte Antena de l’Oficina Jove engloba els 120 nois i noies delegats de curs, i serveix de canal de comunicació entre les inquietuds i les necessitats dels adolescents i la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, els ha animat a conèixer l’Oficina Jove i a fer d’enllaç amb els seus companys i companyes: “a vegades els joves no us sentiu prou escoltats. Els adolescents, per exemple, no podeu votar. A través de la Regidoria de Joventut i de l’Oficina Jove us volem empoderar, donar-vos eines perquè sapigueu que teniu dret a participar, especialment en un context polític en que cada vegada és més complicat defensar els nostres drets”.

En aquest sentit, a banda de les activitats de formació de delegats i delegades, enguany s’ha inclòs unes dinàmiques de participació per dissenyar el PLIA (Pla d’Infància i Adolescència) de Vilanova i la Geltrú, que actualment està en fase de diagnosi. “El nou PLIA que estem redactant és un full de ruta sobre què podem millorar per a vosaltres, que coneixeu quines necessitats teniu a la ciutat, i us volem demanar que ens ajudeu a aportar idees al PLIA”, els ha demanat el regidor.

El projecte “Connecta’t a l’Antena” vol establir un contacte obert i proper entre el jovent i l’Oficina Jove Garraf, reforçant i fomentant la participació dels més joves en el seu entorn. Va dirigit als delegats/des i subdelegats/des de 1r a fins a 4t d’ESO, de Cicles Formatius i de 1r i 2n de Batxillerat de tots els centres educatius de secundària. Es va iniciar l’any passat, i enguany ja compta amb sis centres inscrits.

El PLIA

El novembre de 2014 el Ple de l’Ajuntament va aprovar el Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Vilanova i la Geltrú, PLIA 2013-2018, que recollia una aproximació a la realitat de la infància i l’adolescència al municipi.

Amb la voluntat d’impulsar i de donar visibilitat a les polítiques i accions destinades a la infància, enguany s’ha iniciat l’actualització i revisió del PLIA, comptant amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la Consultoria Índic. És una de les grans prioritats de la Regidoria d’Infància i Adolescència per aquest mandat, tal i com queda recollit al Pla d’Actuació Municipal (PAM), confegir de forma integral i participada el nou PLIA i posar en marxa aquelles actuacions que s’estimin més importants i amb major repercussió per a donar resposta a les necessitats del col·lectiu i coordinar i vertebrar majorment la diversitat dels serveis i les actuacions del treball en favor de la infància i l’adolescència des de diferents àmbits d’actuació (participació, salut, educació, mobilitat, protecció, …)

Per a que sigui un Pla útil i que compti amb totes les visions i sensibilitats és imprescindible la participació de la comunitat (infants, entitats, persones expertes, ciutadania …) i la col·laboració d’altres institucions i agents del territori implicats. Amb aquesta finalitat, el mes de novembre s’han organitzat diverses sessions de treball amb tècnics i tècniques municipals, amb professionals que treballen per als infants i adolescents de la ciutat, amb AFAS (AMPAS, AFIS…. ) i amb entitats. A banda d’aquesta sessió dins el projecte Antena amb adolescents, hi ha previstes diverses sessions amb infants de cicle superior d’escoles de primària de la ciutat i el recull d’aportacions i visions a través d’enquestes als propis adolescents i a les famílies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus prepara la campanya de Nadal amb moltes novetats

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú, capital del gènere fantàstic i la ciència ficc

Notícies relacionades