El nou Centre de Dia de Canyelles pren forma

Les obres de construcció de l’Espai Romanguer avancen. El nou centre d’atenció diürna oferirà un ampli ventall de serveis per a la gent gran de Canyelles

0
167
Imatge de l'alcaldessa visitant les obres. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

Els treballs de construcció del Centre de Dia avancen a bon ritme. L’alcaldessa Rosa Huguet, el regidor de Gent Gran Oriol Freixenet i el de Serveis Viaris Jose Martínez han fet una visita d’obres al futur Espai Romanguer per veure en quin estat es troben els treballs. El nou espai estarà acabat en unes setmanes i oferirà un ampli ventall de serveis per a la gent gran del municipi.

El nou centre d’atenció diürna per a la gent gran tindrà capacitat per a unes seixanta persones i oferirà serveis que aniran des de l’atenció personal, a l’atenció a les activitats de la vida diària, dinamització sociocultural, fisioteràpia, readaptació funcional i social, manutenció, recuperació d’hàbits d’autonomia, activitats de lleure o atenció sanitària, entre d’altres.

També hi haurà un servei de transport adaptat per facilitar els desplaçaments per a les persones que viuen lluny del nucli, i un servei de menjador. Funcionarà de vuit del matí a vuit del vespre, oferint la possibilitat als usuaris que s’hi estiguin durant la jornada completa de deu hores. A més, també es preveuen facilitats d’accés en els casos determinats per Serveis Socials o en els reconeguts per la Llei de Dependència.

L’envelliment de la població és un dels grans reptes que s’aborden de manera activa i saludable des de l’Ajuntament de Canyelles. Posar en marxa el nou Centre de Dia és un salt qualitatiu molt important per a l’atenció d’aquest col·lectiu que representa el 14% de la població, bona part de la qual, a més viu sola en urbanitzacions.

El nou Centre de Dia els permetrà viure de manera més autònoma, i amb més qualitat de vida, mantenir la gent gran en el seu entorn personal, social i familiar i gaudir de molts serveis d’atenció personalitzada.

FER UN COMENTARI