El mercat de Segona mà presenta un mercat virtual local

Diumenge, nova edició a la rambla de Sant Jordi, amb moltes novetats

Aquest diumenge, 3 de juny, es durà a terme a la rambla Sant Jordi una nova edició de Mercat de segona mà i Intercanvi. Aquesta serà una edició plena de novetats, com ara la presentació d’una web pensada per fer de mercat virtual de segona mà en l’àmbit local, elaborada com a treball de final de grau d’un alumne de l’institut Joaquim Mir.

A més, l’espai d’activitats i d’informació i assessorament s’amplia, amb tallers a càrrec d’Humana, que ensenyarà com fer titelles i bosses amb roba usada, i dels Makers VNG que ajudaran a la reparació de petits electrodomèstics. Una altra de les activitats destacades pel matí de diumenge és un taller sobre energia fotovoltaica, que serà el tret de sortida de la Setmana de l’Energia.

La zona de foodtracks amb productes sostenibles incorpora gelats vegans i cerveses artesanes, a més de la cantina solar i el punt de venda de l’associació Ecoci al migdia es farà una paella popular vegana.

Com en edicions anteriors, a més, a la rambla Sant Jordi hi haurà l’inflable per a nens i nenes “recicla saltant”, la deixalleria mòbil, un punt d’informació sobre el Banc del Temps i també un punt d’informació sobre la moneda social “La Turuta”.

El mercat de segona mà s’obrirà a les 10 h i al llarg de tot el matí serà possible comprar i intercanviar productes a les 310 parades que, un cop més, aconsegueixen un 100% d’ocupació de les places disponibles. L’objectiu de la iniciativa és consolidar un espai on, a més de comprar, vendre i intercanviar, els visitants es conscienciïn lúdicament de les problemàtiques mediambientals.