El Govern de VNG presenta el PAM 2019-2023

Avatar photo

El document desenvolupa els grans eixos acordats en el pacte de govern, que complirà 100 dies el 6 de novembre

Imatge de l’alcaldessa, Olga Arnau (ERC), i les regidores Blanca Albà (JxCat) i Marta Jofra (CUP). Foto: Aj. VNG

El govern municipal ha presentat avui els eixos programàtics del Mandat Corporatiu 2019-2023, recollits en el Pla d’Actuació Municipal (PAM), coincidint amb el compliment dels 100 dies del pacte de govern el proper 6 de novembre. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha destacat la bona sintonia de treball, en una compareixença conjunta de les tres forces que conformen el govern (ERC, JuntsxCat i Capgirem VNG-CUP), i ha explicat que ja “s’ha començat a avançar en aquelles polítiques que per a nosaltres són prioritàries i que van ser els fonaments del nostre acord de govern. Aquell document ha servit per establir les bases del PAM, que és l’evolució del compromís del govern amb la ciutat, el nostre contracte amb la ciutadania”.

El nou PAM, que es publicarà demà dimecres a la web municipal vilanova.cat, es presentarà en audiència pública el dijous 14 de novembre a les 19 h a la seu social de la Confraria de Pescadors. El document s’estructura en 5 eixos, que, tal com ha avançat l’alcaldessa, “té tres tons molt marcats, transversals en cadascun dels eixos: la justícia social, la sostenibilitat en tots els àmbits i la implicació ciutadana”.

Per la seva banda, la primera tinenta d’Alcaldia, Blanca Albà, ha explicat que els 5 eixos es divideixen en 128 compromisos, que contindran “accions molt transversals, que assumim tot el govern i que afecten totes les regidories. Algunes ja les hem començat a posar en marxa, i d’altres necessitaran finançament al llarg d’aquest mandat”. Així mateix, la segona tinenta d’Alcaldia, Marta Jofra, ha destacat la “voluntat d’activar diferents mecanismes de participació ciutadana. Per això el dijous 14 de novembre se celebrarà una audiència pública sobre el PAM, oberta a tothom. El govern exposarà el contingut del seu compromís, i la ciutadania podrà dir-hi la seva”.

Pel que fa als eixos del PAM, destaquen els compromisos vinculats a la justícia social, tot posant èmfasi en l’empoderament de col·lectius vulnerables i la igualtat d’oportunitats. Algunes accions es concreten en la creació d’un punt d’assessorament energètic, la tarifació social de la Companyia d’Aigües, la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes en l’espai públic, i la necessitat d’oferir un espai d’oci per al jovent. D’altra banda, l’eix dedicat a territori equilibrat i ben connectat, conté compromisos com avançar en l’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal, pel qual ja s’han fet els preparatius d’un procés de participació ciutadana. També inclou mesures orientades a facilitar l’accés a l’habitatge, com la previsió en les ordenances fiscals per al 2020 d’incrementar l’IBI (30%) als habitatges buits, o la convocatòria d’ajuts per al lloguer jove. També es contemplen compromisos per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic, com per exemple, la incentivació econòmica per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, o l’encàrrec d’un estudi per a un canvi de model en el servei de recollida de residus.

El tercer eix, relatiu a dinamització econòmica responsable, conté el compromís per potenciar els sectors productius de la ciutat. En aquest sentit, ja s’han creat dues noves regidories dedicades a la promoció del primer sector i de l’economia social i solidària. Es vol reforçar la projecció estratègica de la ciutat, amb iniciatives com l’oferta de paquets turístics, estrenada aquest cap de setmana, que volen contribuir a desestacionalitzar el turisme a la ciutat, o també el suport al comerç tradicional, amb activitats com la campanya de “Comerços Oberts”, que tindrà lloc per la Fira de Novembre.

Un quart eix es refereix a la ciutat culta i creativa, amb l’objectiu de garantir l’accés a la cultura i una educació de qualitat, com a pilars per al creixement personal i el desenvolupament de la capacitat crítica de les persones. Un dels projectes destacats és la Casa de la Festa a l’església dels Josepets, així com un pla de millora dels equipaments patrimonials. Les representants del govern també han destacat la defensa d’un model d’escola i societat inclusiva, per la qual ja s’ha sol·licitat reunió amb la Conselleria d’Educació de la Generalitat. Finalment, el PAM contempla un eix denominat “Ajuntament amable”, que recull la voluntat de reforçar el vincle entre l’Ajuntament i la ciutadania, fent que sigui una administració més eficient, transparent i que compti amb l’opinió ciutadana. En aquest sentit, s’està treballant en la reorganització d’alguns departaments i s’estudia la internalització de serveis com la recollida de residus a la ciutat. Així mateix, es preveu la creació de l’Observatori Ciutadà Municipal, i activar plenament els mecanismes que preveu el Reglament de Participació Ciutadana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou tanca la 55a edició del RallyRACC Catalunya – Costa Daurada

Notícia següent

Una quarantena de persones migrades reben el certificat d’acollida de l’Ajuntament de Sitges

Notícies relacionades