El Govern de Sitges presenta propostes de futur i fa balanç dels primers mesos

L’impuls d’una nova associació de comerciants; la millora dels espais naturals i de l’espai públic; incrementar l’índex de transparència i la posada en marxa del nou sistema de neteja, són algunes de les propostes que s’han presentat

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

Les jornades de Participació Ciutadana ‘T’hi sumes?’ han començat aquest dilluns amb el balanç dels primers mesos de govern i amb la presentació d’algunes de les propostes principals de futur que constituiran les línies de treball en els propers quatre anys. L’objectiu de les jornades és, tal com va recordar l’alcaldessa, Aurora Carbonell, “rendir comptes amb la ciutadania, i avançar cap a una democràcia participativa i més efectiva”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el primer tinent d’alcaldessa, David Martínez; i la segona tinent d’alcaldessa, Júlia Vigó, van desgranar per àmbits els principals eixos que regiran l’actuació del govern.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va destacar les principals actuacions amb les que ja es treballa des de la regidoria de Turisme com la creació d’un nou ens público-privat; l’elaboració d’un nou pla estratègic de turisme; el desenvolupament de Can Milà; la posada en marxa d’un consell municipal de comunicació; i el desenvolupament de campanyes de comunicació com la relacionada amb el nou sistema de neteja.

David Martínez va subratllar la realització d’una valoració per a la preservació de les tradicions i les festes; el programa de cardio-protecció; el pla especial de neteja de platges; l’impuls per crear una nova associació de comerciants; la posada en marxa d’una comissió de protecció del patrimoni; i el compromís per elaborar un protocol d’actuació per resoldre la situació amb l’Escola Pia; o el pressupost general per a 2020, entre d’altres accions.

La segona tinent d’alcaldessa, Júlia Vigó, va presentar també propostes de futur com la dotació de l’oficina d’habitatge; el desenvolupament dels habitatges públics i habitatges d’emergència; la renovació de protocols i plans socials; la creació del consell d’adolescents; l’estudi per a un concurs d’arts escèniques; i la posada en marxa del servei de mediació, entre d’altres.

Primers mesos de govern, un centenar d’accions destacades

El govern va presentar també el balanç de la gestió dels primers mesos de govern. L’alcaldessa i els dos primers tinents d’alcaldessa van citar el més destacat de la seva gestió que inclou prop d’un centenar d’accions, com les dutes a terme en l’àmbit de les platges; la commemoració del dia de visibilitat bisexual; la dinamització d’activitats a l’Espai Jove; els estudis i enquestes sobre turistes; i la presencia activa de l’Alcaldessa en consultes i trobades amb entitats.

També es van destacar actuacions com l’impuls a les promocions d’habitatge públic, l’inici del registre d’habitatges desocupats, el reforç de la plantilla municipal, la implementació de l’administració electrònica, les millores en les instal·lacions esportives o la reducció del temps de tramitació de les llicències d’obres, entre d’altres.

La veu de la ciutadania

Prop d’un centenar de sitgetans i sitgetanes van omplir l’auditori del Centre Cultural Miramar. Entre les aportacions que es van recollir, hi ha el futur de l’edifici de l’Escola Pia de Sitges. El grup de pares i mares del centre promouen el trasllat de l’actual centre educatiu per fer un pas cap a la modernització i qualitat de l’escola.

L’estat d’espais de la vila per la presència d’arbres i el règim de poda; el servei de bus urbà, les voreres o l’espai urbà a Les Botigues, van centrar també una part de les peticions ciutadanes.

La propera de les audiències publiques serà el proper dijous 14 de novembre. En aquesta ocasió, els ciutadans tindran l’oportunitat de plantejar qüestions en l’àmbit de la neteja i recollida de residus. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural Miramar, a les 19 hores.