El departament de Benestar i Família de Sitges inicia un projecte d’acompanyament a la gent gran

Dues dones majors de 55 anys, en situació d’atur, han estat contractades per l’Ajuntament de Sitges a través d’un pla d’ocupació per desenvolupar un programa del departament de Benestar i Família d’acompanyament a la gent gran. El programa té l’objectiu de pal·liar la solitud de persones sense nucli familiar i ajudar a fer-los gestions del dia a dia. El programa dóna suport a una quarantena de persones grans

Imatge d'un dels acompanyaments. Foto: Aj. Sitges

Després de l’èxit de la primera experiència l’any 2016, el departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Sitges torna a oferir el projecte d’acompanyament a la gent gran amb l’objectiu de pal·liar la solitud de persones grans o amb discapacitat del municipi que es troben sense nucli familiar.

L’acompanyament es fa a través de dues dones majors de 55 anys, aturades de llarga durada, que han estat contractades fins el mes de juliol per l’Ajuntament de Sitges a través d’un pla d’ocupació. Elles dues s’encarreguen d’atendre setmanalment 44 persones, 28 dones i 16 homes. Les tasques més habituals que realitzen és fer companyia a aquest col•lectiu, els ajuden a anar a comprar o també fan tasques com anar al metge, entre d’altres gestions.

Des de serveis socials es valora positivament aquest projecte ja que té beneficis tant per a les dues persones treballadores ja que tornen a treballar i, alhora, fan un servei a la comunitat per acompanyar la gent gran, que com a persones receptores també agraeixen aquest vincle.