El comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral fa balanç dels programes engegats

Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella i consellera presidenta d’Ordenació Territorial i Habitatge, va presidir la reunió que va comptar amb la participació de tècnics i tècniques dels ajuntaments de la comarca

Imatge de la sessió. Cedida

Ahir es va reunir a Olivella el comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf per fer balanç del programes engegats. Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella i consellera presidenta de l’àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge va presidir la reunió que va comptar amb la participació de tècnics i tècniques dels ajuntaments de la comarca, així com del conseller delegat de medi ambient, Jaume Carol.

A la reunió es va explicar que els projectes d’aprenentatge i servei comunitari en ecosistemes aquàtics continentals, que es van elaborar en el marc del programa “Va d’aigua” de la Diputació de Barcelona, s’estan desenvolupant als centres educatius de Cubelles i Sant Pere de Ribes.

D’altra banda, els programes d’educació ambiental “Volem la platja neta!” i “Volem la muntanya neta!” que fomenten i impulsen la divulgació dels valors ambientals del territori, donant a conèixer els espais naturals de la comarca, s’estan desenvolupant a centres educatius de tota la comarca.

Igualment, s’han impulsat diverses activitats en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus com la itinerància del servei mòbil d’autoreparació d’electrodomèstics “Reparatruck”, com una proposta per promoure noves maneres de revertir l’acumulació de residus i de fomentar la reparació i la durabilitat dels objectes. Aquesta proposta ha arribat als municipis d’Olivella, Canyelles i Cubelles, i durant els propers mesos arribarà també a Sant Pere de Ribes i Les Roquetes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Durant la reunió també es va parlar de la gestió de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADFs), de les propostes dels municipis per a gestionar el territori com la recuperació de dos camins a Sant Pere de Ribes, el seguiment de la posidònia i els esculls artificials a Vilanova i la Geltrú, i l’arranjament de camins a Olivella, entre d’altres.

De la mateixa manera, es van recollir demandes dels ajuntaments en relació a futures actuacions per l’any vinent com la realització d’una jornada al voltant del dia mundial de les ADF, que es commemora el mes de març. També es debatre sobre la creació d’una xarxa de persones col·laboradores del servei i de l’organització d’altres activitats.

Al finalitzar, l’equip de treball va visitar els safareigs i la font del rector, punt d’aigua dels cavalls de la Fundació Miranda, que pasturen al Parc Natural del Garraf.