El Centre de Formació d’Adults de Sitges estrenarà el nou edifici al novembre

Les classes del curs 2019-2020 s’iniciaran el proper 24 de setembre a l’edifici de Can Coll i a l’Espai Jove

Imatge d'un edifici de Sitges. Foto: Aj. Sitges

El Centre de Formació d’Adults (CFA) estrenarà al novembre el nou edifici del carrer Sant Honorat. Les obres de remodelació de l’immoble han finalitzat però per tràmits administratius s’ha endarrerit el retorn a l’espai remodelat. La regidoria d’Educació ha decidit que l’inici del curs, previst per al proper 24 de setembre, sigui encara, de manera provisional, a les instal·lacions de l’edifici de Can Coll i a l’Espai Jove fins que s’inauguri el nou equipament educatiu. Enguany l’Institut Joan Ramon Benaprès s’ha descartat com un dels espais del CFA.

El regidor d’Educació, David Martínez, assegura que “la nostra intenció era que l’escola comencés les classes del curs al nou edifici aquest mes de setembre al carrer sant Honorat, però estem esperant la certificació de l’obra i per tràmits administratius encara no podrà obrir portes. Malgrat tot, tenim el compromís que cap a finals del mes d’octubre o principis del mes de novembre el Centre de Formació d’Adults i l’Oficina de Català ja es puguin traslladar per poder impartir classes al nou edifici remodelat. Mentrestant l’alumnat continuarà a les instal·lacions de Can Coll i l’Espai Jove”.

Les obres han permès modernitzar les instal·lacions amb aules àmplies i polivalents i eliminar les barreres arquitectòniques d’un equipament que acull 500 alumnes anualment.

El CFA amplia la seva oferta formativa per al proper curs acadèmic 2019-2020 per potenciar la formació continuada amb la incorporació del curs de GESO (Graduat en educació secundària) en avaluació contínua. Així, si l’alumne supera l’avaluació contínua tindrà la titulació d’ESO sense haver d’anar a cap prova final. L’altra novetat de del proper curs és el nivell d’iniciació d’Anglès.

El dia 24 de setembre el Centre de Formació d’Adults donarà el tret de sortida al curs 2019-2020 a les classes del Graduat d’Ensenyament Secundari (GES) a través de l’IOC o mitjançant avaluació contínua, al Curs Específic d’Accés als cicles de Grau Mitjà (CAM), les proves d’accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Superior i l’Etapa instrumental .En canvi, els cursos d’idiomes (català, castellà i anglès), els tallers de memòria i els Tastets començaran a l’octubre.

Nous Tastets, més tallers culturals

Per respondre a l’alta demanda formativa i cultural de la ciutadania, enguany el CFA també incrementa el nombre de tastets que passen de 8 a 12. Com a novetat s’oferiran nous tallers relacionats amb la música, la literatura, la gastronomia, la història, la cultura, les manualitats, entre d’altres. Els nous tastes són: ‘Rutes Culturals’, ‘Cuina de Nadal per triomfar’, ‘Enjoiem-nos amb Keremel’, ‘Teixim La Mar de plàstics’ ‘El gust per la lectura’, ‘El Sitges Medieval’, ‘Tots tenim intel·ligència musical. I tu, també’, ‘Cuina fresca’ i ‘Leer para conversar’.

Enguany també repeteixen 3 tallers: ‘fer fotografies amb el mòbil’, ‘Ment i joc i el taller d’escriptura creativa anomenat ‘Com t’ho explico’.

L’Oficina de Català a Sitges

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) Alt Penedès-Garraf també presenta enguany els cursos de català de tots els nivells que posarà en marxa a partir del 25 i el 26 de setembre. Per a informació, proves de nivell i inscripcions, es pot trucar al telèfon de l’Oficina de Català (93 894 10 48) o escriure un correu electrònic a [email protected], a partir del 3 de setembre.