Dotze persones s’han incorporat al Consell Comarcal del Garraf a través dels programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

La presidenta del consell comarcal, Glòria García Prieto, s’ha reunit avui amb les persones que participen en aquests programes d’ocupació, que es desenvolupen de forma concertada amb els ajuntaments del Garraf.

Dotze persones s’han incorporat recentment al Consell Comarcal del Garraf a través de diversos programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. La presidenta de l’ens comarcal, Glòria García Prieto, s’ha reunit avui amb les persones que participen en aquests programes, que es desenvolupen de forma concertada amb els ajuntaments del Garraf.

 Per la gestió del programa “Treball i Formació”, s’han contractat dues persones, una per a la coordinació i una altra pel suport administratiu. Treball i Formació està adreçat a persones en situació d’atur, no perceptores de subsidi per desocupació, preferentment més grans de 45 anys, persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i/o dones en situació d’atur de molt llarga durada i víctimes de violència de gènere. Aquest programa també ha fet possible la contractació d’un total de dotze persones, que s’han incorporat als ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella.

Així mateix, s’han contractat quatre persones per la coordinació del programa “30 Plus”, dues per a l’edició de l’any 2016 i altres dues per a l’edició 2017. Aquest programa es gestiona conjuntament amb els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Cubelles i Olivella, i pretén ocupar 85 persones de 30 i més anys d’aquests municipis, en diferents empreses del territori.

A més, s’ha contractat una persona com a tècnica d’ocupació per la coordinació del programa “Ubicat”, dissenyat per fer l’orientació i l’acompanyament a la inserció laboral de persones aturades amb risc d’exclusió social: persones més grans de 45 anys, en d’atur de llarga durada, amb discapacitats i/o víctimes de violència de gènere. Aquest programa preveu l’atenció d’almenys 107 persones de Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella.

D’altra banda, en el marc del programa “Enfeina’t”, adreçat a persones en situació d’atur de llarga durada, s’han contractat dues persones que desenvolupen tasques tècniques en les àrees de Cultura i Patrimoni i de Serveis a les Persones. La finalitat d’aquest programa és fer l’acompanyament en el seu procés de reinserció laboral.

A través del programa “Joves en pràctiques” s’han contractat dues persones que desenvolupen tasques administratives a les àrees de serveis socials i serveis generals, per un període de 6 mesos. Aquest programa pretén incidir en aquelles persones joves que estan en situació d’atur, tot i haver obtingut una titulació reglada o laboral. D’aquesta manera, s’ofereix una experiència laboral que pot facilitar-los l’accés al mercat de treball.

També s’ha contractat una persona dins el “Programa de suport al desenvolupament local (AODL)” per fer tasques d’agent d’ocupació i desenvolupament local. Els AODL són persones amb grau tècnic i titulació superior o de grau mitjà, que treballen a temps complet en un projecte de desenvolupament local impulsat pels ens locals o per entitats vinculades a una administració local. La persona contractada pel Consell Comarcal del Garraf treballa en l’impuls d’accions concertades per a la millora de l’ocupació al territori.