La constitució del Consell Municipal de les Persones aplega una àmplia representació del sector social de Sitges

El Consell Municipal de les Persones està creat amb l'objectiu de millorar les polítiques en l'àmbit social.

L’Ajuntament de Sitges ha constituït aquest dimecres 21 de març, el Consell Municipal de les Persones, en un acte que ha aplegat una trentena de persones, entre representants d’entitats socials; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; regidors de la Corporació i tècniques municipals. Aquest òrgan consultiu i de participació s’ha creat amb la finalitat de millorar les polítiques en l’àmbit de l’atenció a les persones.

El Consell Municipal de les Persones té com a objectius crear un espai ampli de reflexió i consens sobre temes estratègics pel benestar social en l’àmbit social, fomentar el treball en xarxa entre el teixit associatiu per assessorar i donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania.

Durant la sessió de constitució del Consell Municipal de les Persones, la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha refermat que la regidoria que encapçala pretén “enfocar les polítiques socials cap a tota la ciutadania. Els programes i les activitats que desenvolupem tenen una visió transversal amb la voluntat d’adreçar programes i accions a totes les etapes de la vida dels sitgetans i sitgetanes amb les seves especificitats; des d’infants, adolescents i joves fins a persones adultes i gent gran”.

Aquest òrgan consultiu i de participació es reunirà en plenari dues vegades com a màxim a l’any. En el marc del consell es crearan grups de treball per poder tractar diferents temàtiques (persones amb discapacitat i/o dificultats de salut mental, migracions, igualtat, gent gran, infància i/o adolescència vulnerables, persones en risc d’exclusió, persones sense llar i xarxa comunitària)

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha assenyalat que “creiem que és molt important crear aquest Consell de les Persones, que el que vol és cooperar, donar veu a les entitats per treballar en xarxa i poder enfocar les polítiques públiques en l’àmbit social i  tirar endavant plegats aquestes iniciatives públiques. És important sobretot optimitzar els pocs recursos que hi ha. Esperem que sigui un treball molt profitós.”