Condemnen a “adoptar mesures” per resoldre els problemes de “soroll i convivència” al carrer Correu de VNG

El magistrat ha estimat parcialment un recurs presentat per una vintena de veïns i també demana al consistori que netegi diverses pintades a la zona

El Jutjat Contenciós número 7 de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a adoptar “les mesures necessàries” per posar fi als “problemes de soroll i convivència nocturns” que pateixen els veïns del carrer Correu de la localitat. El jutge ha estimat parcialment un recurs administratiu presentat per una vintena de ciutadans en considerar que els locals El Cercle i Nits ubicats en aquesta via han incomplert la normativa reguladora de soroll, i no han respectat l’ordre públic, ni els horaris de tancament. La decisió del magistrat també obliga el consistori a netejar diverses pintades que hi ha en aquest punt de la ciutat. Per contra, la resolució considera “improcedent” la indemnització de 2.000 euros sol·licitada pels afectats.
El jutge ha estimat el recurs en considerar que del que s’està parlant és d’un cas de “protecció de drets fonamentals de la persona”. En aquest sentit remarca que els veïns han patit “problemes de soroll” i de “convivència nocturns” des de l’any 2003 derivats de l’activitat dels locals El Cercle i Nits ubicats al carrer Correu de la vila.

En aquesta línia ressol que ,malgrat que aquesta problemàtica ha estat comunicada “en reiterades ocasions a l’Ajuntament”, el consistori no ha intervingut de forma expressa. “No es pot considerar que l’Administració hagi actuat, ja que “prescriure una sèrie de normes d’ús no és suficient, cal acompanyar-les de mesures coercitives necessàries”, indica la sentència.

El text obliga l’Ajuntament a intervenir i fer us de la Policia Local per fer complir la normativa i alhora “adoptar mesures de control i aforament”. Fins hi tot estima que s’obrin “expedients sancionadors” a aquests locals en cas que convingui.

Medicions acústiques

La sentència també fa referència a les diverses medicions acústiques que tant l’Ajuntament com una empresa contractada pel col·lectiu de veïns, van dur a terme a la zona i que van revel·lar uns nivells acústics superiors al que estableix la normativa. “Tot i que les medicions es fessin des de punts diferents no es motiu per no valorar que s’està incidint en el dret al respecte a la vida privada i al domicili”, considera el text que remarca que no hi ha dubte que “la procedència del soroll es deriva de l’activitat” dels locals El Cercle i Nits.

Per contra, el jutge ha considerat “improcedent” la indemnització per danys morals que reclamaven els veïns i que ascendia a 2.000 euros per persona. L’advocat responsable d’aquest cas, Joaquim Martí, ha revelat que recorreran aquesta decisió.

El consistori podrà recórrer la decisió a través d’un recurs d’apel·lació

Aquesta sentència arriba després que un jutge també condemnés l’any 2015 a pagar 3.000 euros a uns veïns que van reclamar ser indemnitzats perquè havien patit molèsties pels concerts del Nowa Reggae de l’any 2015. Arran d’aquesta resolució l’Ajuntament va prohibir la celebració de concerts al recinte del Molí de Mar i va traslladar els festivals Nowa Reggae i Vida.