Concert de primavera de la Simfònica del Conservatori de VNG

Es farà dijous 9 de maig, amb la col·laboració de l'EMAID, que enguany celebra el 50è aniversari

0
172

Amb l’arribada del bon temps, arriba el tradicional Concert de Primavera de l’orquestra simfònica del Conservatori. Serà dijous dia 9 de maig a tres quarts de set de la tarda a la Sala Gran de l’Auditori Eduard Toldrà.

La Simfònica del Conservatori està formada pels alumnes de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Eduard Toldrà (ECMM) que cursen Grau Professional a partir del segon curs. També hi són convidats altres joves amb el nivell necessari, sobretot aquells que ja han acabat el Grau en qualsevol conservatori.

L’objectiu d’aquesta activitat reglada és apropar els integrants al repertori simfònic, possibilitant-los la base experimental necessària per al desenvolupament com a instrumentistes dins de grans formacions, així com el gaudi pel treball d’obres d’enorme qualitat artística, sent el màxim fidels al llegat original del compositor.

El treball es coordina des de gairebé totes les àrees del Conservatori, però enguany ha comptat amb l’especial dedicació de Joan Pere Molina, Ivan Herranz, Emilio Serrano, Daniel Gil i Francesc Serra.

El centre d’interès d’aquest curs és “La música i els colors”. És per això que, per a aquest concert, i en col·laboració amb alumnes de l’EMAID (l’Escola Municipal d’Art I Disseny), es combinarà el so amb la projecció d’imatges. L’alumnat de diferents disciplines de l’EMAID ha preparat un recorregut visual basat en el color, acompanyant cadascuna de les interpretacions musicals. Partint dels colors que els suggerien les diferents obres, ja fos per la tonalitat, les referències que suggereix el títol o la música en si, s’ha creat un espectacle multidisciplinari coincidint amb el 50è aniversari de l’ EMAID.

El programa inclou obres d’Igor Stravinski, Wolfgang Amadeus Mozart, J. Williams, Niels Gade i Gustav Holst.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat, per la qual cosa cal retirar l’entrada prèviament a la secretaria de l’ECMM.

FER UN COMENTARI