Concentració a l’Ajuntament de Sitges en defensa del model d’escola catalana

La mobilització ha estat convocada per la plataforma Somescola en suport del model educatiu català.

L’alcalde Miquel Forns, el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, juntament amb altres regidors de govern, la comunitat educativa de Sitges i representants d’entitats, s’han concentrat aquest dimecres en resposta a la crida de la plataforma Som Escola, per defensar la immersió lingüística i el model d’escola catalana.

 

A causa de la pluja, la concentració, convocada per la plataforma Som Escola, que aplega més de 50 entitats. s’ha celebrat a l’entrada de l’Ajuntament on Xavier Curto, pare i membre del Consell Municipal d’Escolarització ha llegit el manifest en què es reivindica el suport al model educatiu català perquè “contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure”. Els manifestants també han denunciat els atacs que està rebent la immersió lingüística com a eina de cohesió social.

 

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha defensat el model d’escola catalana i ha assegurat que l’èxit d’aquest model és haver aconseguit “que tots els nens i les nenes tinguin els mateixos drets i igualtat d’oportunitats. Defensarem el nostre model educatiu i des de Sitges diem que no ens rendim”.

 

La concentració de Sitges s’ha sumat a la resta de mobilitzacions que s’han dut a terme davant els ajuntaments de Catalunya en suport de la immersió lingüística.