Canyelles prepara el Carnaval més multitudinari de la història amb 20 carrosses i 1.500 participants

La Rua de Carnaval té lloc el 23 de febrer, una setmana abans que a la resta de la comarca. S’ha doblat el nombre de carrosses respecte de l’edició anterior

Imatge del cartell del Carnaval. Cedida

Canyelles ho té tot a punt per al Carnaval 2019, el més multitudinari i participatiu de la història, ja que s’hi han inscrit 20 carrosses i 1.500 participants, el doble que l’any passat. Això ha obligat a replantejar-se la festa, que té lloc el 23 de febrer a les sis de la tarda, i s’han incorporat alguns canvis en el recorregut i en l’inici i el fi de la rua.

Aquest dimarts ha tingut lloc la reunió prèvia a la celebració del Carnaval de Canyelles amb totes les entitats participants, enguany 20, durant la qual ha tingut lloc el tradicional sorteig per determinar l’ordre que cada grup ocuparà en la Rua de Carnaval el dissabte 23 de febrer. Del total de grups participants, vuit són de Canyelles, i la resta de poblacions del Garraf i el Penedès: Olivella, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès, Calafell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Cunit i Banyeres del Penedès. Tot plegat, ha obligat a repensar la celebració, com també el recorregut i el final de festa.

La rua sortirà des de l’aparcament de l’escola Sant Nicolau, encapçalada pel Carnestoltes i la seva comitiva, i seguirà pel Camí del Romanguer fins al carrer Major i la Plaça de la Bassa d’en Llot, on el Carnestoltes donarà el Passaport del Carnaval de Canyelles a cadascuna de les colles participants, un document imprescindible per poder participar del Carnestoltes canyellenc. En rebre el seu distintiu, cada colla oferirà un ball, per seguir després la rua pel carrer de la Bassa d’en Llot, el carrer Nou, el lateral de l’Avinguda Vilafranca, i l’avinguda del Raval per tornar al Camí del Romanguer i seguir fins a l’aparcament de l’escola, on s’acabarà la rua.

Canyelles celebra el Carnaval una setmana abans que la resta de municipis del Garraf. I ho fa amb la tradicional rua de carrosses i comparses que desfilaran pels carrers més cèntrics del nucli urbà, el dissabte 23 de febrer, a les sis de la tarda.