Els Bordegassos de Vilanova tornen a la junta de la CCCC

Miquel Àngel Arnal és el nou representant dels vilanovins a la junta

0
304

L’assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar dissabte l’elecció de la nova junta directiva amb un resultat de 459 vots a favor i 3 en blanc. La nova junta està encapçalada per Inés Solé (Xiquets de Tarragona), que cedirà la presidència de l’entitat amb Roger Gispert (Castellers de la Vila de Gràcia) i Sergi Font (Marrecs de Salt) en el segon i tercer any del mandat, respectivament. L’assemblea es va celebrar al Teatre Principal de Valls i hi van assistir 50 colles, de les quals 47 amb dret a vot. El sistema de votació era ponderat, en funció del nivell i l’antiguitat de cada colla

L’única candidatura que es presentava per renovar la junta va exposar un programa que posa èmfasi en el fet que la Coordinadora ha de ser propera, representar totes les colles, treballar per a totes i ser transparent. També van destacar la necessitat que el màxim de colles s’impliquin en el treball federatiu, més enllà de les que formin la junta. Amb aquest objectiu, una de les grans novetats és la creació de comissions de treball temàtiques i també un sistema de delegacions territorials. La nova junta també va avançar que ampliarà l’oferta d’assessorament per a les colles en diversos àmbits, que van des de la seguretat fins a les polítiques comunicatives. L’elecció de la nova junta va anar acompanyada d’una forta ovació.

A més dels noms ja mencionats, la nova junta la formen representants de Bordegassos de Vilanova (Miquel Àngel Arnal), Colla Joves Xiquets de Valls (Rosa Maria Rovira), Castellers d’Esplugues (Ramon Sàlvia), Castellers de Sants (Pau Camprovín), Margeners de Guissona (Albert Roca), Nens del Vendrell (Frederic Porta), Castellers de Barcelona (Rafa Caballero), Colla Jove Xiquets de Tarragona (Jordi Crespo) i Tirallongues de Manresa (Olga Moyà).

Els Bordegassos de Vilanova tornen a formar part de la junta de la CCCC. Feia 22 anys que això no succeïa. La colla de la camisa groc terrós va ser una de les que més implicada hi va estar durant la seva etapa inicial, quan les funcions d’aquest ens eren molt més reduïdes que les actuals. Si en origen gairebé només s’ocupava de l’assegurança, ara la CCCC té un paper que va molt més enllà. Miquel Àngel Arnal, expresident dels Bordegassos, és una de les figures que més consens genera a la colla de Vilanova.

FER UN COMENTARI