Aturat el desnonament del carrer de Sant Joan a VNG

Les famílies podran seguir vivint a l'immoble fins al proper mes de setembre, data prevista pel llançament

0
255
Imatge de la façana on es volia produir el desnonament. Foto: Aj. VNG.
Circ Raluy Legacy 728×90

Aquest matí s’ha aturat el desnonament de les famílies que viuen ocupant l’edifici del número 30 del carrer de Sant Joan.
El Jutjat ha ajornat la data de llançament, després que des de l’Ajuntament (Habitatge i Serveis Socials) s’ha demostrat que les famílies afectades van sol·licitar ahir mateix iniciar els tràmits de sol·licitud de reallotjament a la Mesa d’Emergències.
El Jutjat ha requerit al regidor d’Urbanisme i Habitatge i als tècnics municipals presents en el moment del llançament una valoració estimativa del termini que es necessitarà per a reallotjar les persones residents a l’immoble, i finalment ha establert el 23 de setembre com a nova data de llançament.

El desnonament previst per a avui mateix s’ha aturat perquè no s’havia notificat amb temps i forma a les famílies afectades la data de llançament. Se’n van assabentar ahir mateix quan hi van anar els Mossos d’Esquadra per fer les diligències prèvies.

De les persones que estan vivint a l’edifici, algunes estan essent ateses actualment pels Serveis Socials municipals i per Habitatge, que continuaran treballant amb l’objectiu conjunt de trobar en cada situació una alternativa habitacional adequada. En el cas de les persones que ara mateix no estan en contacte amb serveis socials, un cop identificades avui, se’ls oferirà atenció. Per tal que cada nucli de convivència pugui iniciar un procés de millora i estabilitat habitacional cal la col·laboració de totes les parts.

Tot i que l’Ajuntament tampoc es va assabentar del desnonament fins ahir, si que tenia constància de la situació de demanda judicial per ocupació de l’immoble, i des de l’Oficina Local d’Habitatge s’havia ofert en diverses ocasions que iniciessin el tràmit per sol·licitar un habitatge de reallotjament a la mesa d’emergència. Però els afectats han preferit esgotar altres vies alternatives i negociar directament amb l’entitat bancària propietària de l’immoble perquè els oferís un lloguer social.

FER UN COMENTARI