Aquest cap de setmana arriben els primers actes dels Tres Tombs de VNG

La Festa Major d'Hivern de Vilanova i la Geltrú en honor al patró de la ciutat, Sant Antoni Abat, i que té lloc cada any el 17 de gener, presenta un calendari ple d'activitats pels propers dies. Entre les principals novetats de l'edició, destaca la nova junta de l'associació amb la figura d'Albert Soler Mayné com a president

Imatge cartell dels Tres Tombs. Foto: Vilanova Turisme.

Les primeres activitats començaven el passat dimarts 8 de gener al Mercat del Centre amb una mostra fotogràfica de diferents imatges arxivades per l’associació Tres Tombs en el marc del concurs fotogràfic que realitza en cada edició.

Com cada any, el dissabte previ al 17 de gener, el tradicional Correfoc de Sant Antoni recorrerà els carrers que van des de la plaça de Sant Antoni fins a la Plaça de la Vila i  on  enguany, des de les 19h,  hi participaran: el Ball de Diables de Vilanova, el Drac de Vilanova, les Diablesses de la Collada, els Tronats de Mar, el Ball d’Enveja, Els Dracs de la Geltrú, la Carpa Juanita i el Porró.

Així mateix, durant el diumenge 13 de gener, el Solemne Cercavila dels Balls i els entremesos de Sant Antoni Abat precediran al Trasllat de la Bandera, el qual anirà des de la Rambla del Castell fins a la Plaça de la Vila, i on tot seguit  al Saló de Plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la lectura del Prego dels Tres Tombs a càrrec d’en Pere Puig. En finalitzar la lectura, es procedirà al llançament dels Dotze Morterets i al repicament de campanes que senyalen l’inici de la Festa Major.

A més  a més, la salutació del Ball de les Cotonines a la Bandera de Sant Antoni i el trasllat de la bandera fins a la nova banderera, la Laia Paños Prats,  la jove vilanovina de tan sols quinze anys, formen part de les activitats més destacades de la jornada. Tot i que  serà a partir de les 19h d’aquest mateix diumenge, quan la Banda de Música Mestre Montserrat realitzarà el Concert de Festa Major d’Hivern a l’auditori Eduard Toldrà.

El dia Sant Antoni Abat, el dijous 17 de gener, els populars Tres Tombs començaran amb l’esmorzar d’escalfament que realitzen tots els participants de la festa a la Masia d’en Frederic a partir de les vuit del matí, seguit del Toc de Crida d’anada a ofici a la Plaça de Sant Antoni a les deu del matí i l’ofici solemne de Sant Antoni Abat a l’església arxiprestal del mateix patró. A les dotze del migdia es procedirà a la Benedicció de cavalleries, carros i carruatges que participaran de la festa. Instants després, des de la Plaça de les Neus, es donarà inici als Tres Tombs. L’entrega de trofeus es realitzarà a partir de les dues del migdia a la Rambla Principal.