Alemany per l’Ocupació, una eina més de l’Ajuntament de Canyelles per facilitar la inserció laboral

L’alcaldessa de Canyelles ha encoratjat els alumnes en els seus projectes empresarials.

Els alumnes que participen en el projecte Alemany per l’Ocupació, que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, estan a punt d’examinar-se i han rebut aquesta setmana la visita de l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Ha compartit amb ells una estona d’una de les sessions, els ha encoratjat i desitjat sort en la prova i també en els projectes empresarials que volen tirar endavant. El projecte Alemany per l’Ocupació es desenvolupa des del SERLOC (Servei Local d’Ocupació de Canyelles) en el marc de les accions que s’organitzen des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Canyelles, per facilitar la incorporació laboral de les persones a l’atur.

Noves competències per obtenir una feina

És una proposta que es duu a terme des de fa més de tres anys de manera subvencionada. Es tracta de cursos semiintensius d’aprenentatge inicial d’aquesta llengua germànica, enfocats a la inserció laboral. L’objectiu és que les persones participants puguin adquirir noves competències i oportunitats per obtenir una feina. Així, a més de la formació específica de l’idioma, els alumnes tenen l’oportunitat de tenir contacte amb empreses que valoren candidats amb un cert coneixement de l’alemany per poder-los oferir un lloc de feina. A la vegada, hi ha persones que tenen un projecte empresarial propi i que volen aprendre l’idioma com a eina de suport al seu projecte.

Aquesta és la quarta edició dels cursos que es fa a Canyelles, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. En les passades edicions, es van obtenir uns nivells d’inserció força elevats, del voltant del 80%. Si en altres edicions l’enfocament principal era l’aprenentatge de l’alemany, enguany la principal novetat és la implicació d’empreses de la zona en el projecte, per facilitar una possible inserció laboral d’aquestes persones. Cada vegada més, les empreses demanen perfils que encaixin en el lloc de treball vacant però també en la seva empresa, i aquests aspectes es treballen molt durant el període d’aprenentatge de l’alemany.

Projecte únic al territori

Tot i que inicialment el SERLOC dona servei a les persones que busquen feina a Canyelles, la participació a aquests cursos està oberta a tothom i s’ha trobat que els grups estan constituïts per alumnes de Canyelles però també d’altres municipis de la comarca i, fins i tot de fora de la comarca. D’aquesta manera, el projecte Alemany per l’Ocupació adquireix una dimensió supracomarcal, donant resposta a una necessitat formativa no coberta des de cap altra administració de la zona.

Crear ocupació i facilitar la formació com a eina per afavorir la inserció laboral són una de les màximes prioritats del govern local, que presideix Rosa Huguet. Als cursos d’alemany cal afegir les càpsul·les formatives en noves tecnologies que també s’ofereixen des del SERLOC, o els cursos que s’ofereixen al Centre de Qualificació en Oficis Artesans, l’Artífex.

Els cursos d’alemany funcionen des de la tardor passada. L’èxit que estan tenint va fer que s’obrissin dos grups d’iniciació en aquest curs. Els cursos es fan a l’Espai de la Gent Gran són de 100 hores i estan subvencionats al 100%.

Qualsevol persona que estigui interessada en aquesta formació i altres que ofereix el SERLOC pot adreçar-se a aquest servei, a les dependències municipals de l’Ajuntament de Canyelles, al telèfon 93 897 30 11 o bé al correu electrònic serloc@canyelles.cat.