Afectacions del temporal Gloria a Sitges i previsions per a demà dimecres

L’Ajuntament recomana a les famílies no portar els seus fills i filles als centres educatius, tot i que escoles i llarsd’infants es mantindran obertes per atendre l’alumnat que ho necessiti

Imatges d'arbres caiguts a la zona de Terramar. Cedida

Davant les previsions del temporal per a les properes hores, en què es mantindrà l’episodi de fortes pluges i ratxes de vent, l’Ajuntament de Sitges insisteix en què cal extremar les precaucions i evitar desplaçaments innecessaris, i demana a les famílies no portar els infants als centres educatius de la vila. Tanmateix, llars d’infants i escoles estaran obertes per a aquelles famílies que no tinguin una alternativa.

En el cas de l’Institut Joan Ramon Benaprès, la direcció del centre ha decidit suspendre l’activitat lectiva demà dimecres degut als desperfectes ocasionats pel temporal a l’equipament.

La recomanació es repeteix en el cas del Servei d’Intervenció Socioeducativa – SIS i del Centre d’Empreses Creatives, ubicat al Sitges Centre de Disseny.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, lamenta “els danys provocats pel temporal Gloria però cal destacar que no s’han hagut de lamentar danys personals”. Tanmateix, l’alcaldessa agraeix “la tasca de tots els cossos de prevenció, seguretat i emergències que s’han desplegat des de l’inici del temporal, ahir dilluns, per la seva feina ingent”. Aurora Carbonell ha recordat la importància de seguir les recomanacions de seguretat i prevenció fins que es doni per finalitzat l’episodi.

Afectacions a la mobilitat

Diversos carrersde la vila es mantenen tancats per incidències a la via pública, principalment degut a la caiguda d’arbres i altres elements. Com a mesura preventiva, l’accés a les escales de la Punta continua tallat pel fort onatge, així com l’accés a la Riera de Ribes.

Les línies L1 i L2 d’autobús urbà tenen afectacions en el seu recorregut a causa de diferents talls en el trànsit.

A la carretera C31 hi ha hagut una esllavissada de pedres, fet que ha provocat que s’hagi hagut de tallar un carril en un dels trams.

Afectacions a les platges

La totalitat de les platges de Sitges ha resultat afectada per les conseqüències del temporal. A banda de la sorra, les instal·lacions i el mobiliari urbà han quedat malmesos. Des de la regidoria de Platges ja s’ha informat a la demarcació de Costes de la situació sobre els danys i s’ha fet un primer pas per sol·licitar les ajudes que pertoquin.

Equipaments i serveis municipals tancats al públic

Els següents equipaments i serveis municipals es mantenen tancats al públicfins a nou avís:

Educatius:
• Centre de Formació d’Adults
• Escola Municipal de Música

Culturals:
• Centre Cultural Miramar
• Biblioteques
• Museus de Sitges

A més de:
• Espai Jove
• Casals de la gent gran Joan Maragall i Pau Casals
• Instal·lacions esportives
• Piscina municipal i Club Natació
• Mercat municipal
• Jardins de Terramar
• Hort de Can Falç

Activat el circuit d’emergència per a persones sense llar

L’Ajuntament de Sitges ha activat el circuit d’emergència per a persones sense llar. La Creu Roja i la Policia Local es mobilitzen per tot el terme municipal de Sitges per tal d’avisar les persones susceptibles d’estar interessades que poden refugiar-se en un espai habilitat a l’edifici de la Creu Roja, situat a la plaça de l’Hospital, 5. L’operatiu queda actiu fins a la fi del temporal.

Recomanacions de seguretat

L’Ajuntament de Sitges recomana, seguint les instruccions de Protecció Civil:

• No apropar-se a primera línia de mar ni a rieres o punts inundables, així com a platges, ports o espigons.
• Evitar la proximitat d’arbres per la caigudes de branques i troncs.
• No practicar activitats de lleure a l’aire lliure.
• A casa, tancar portes i finestres
• Desconnectar els aparells elèctrics per evitar danys amb les pujades de tensió
• No deixar fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar.
• Tenir a punt llanternes, espelmes o altres sistemes d’enllumenat per si hi ha talls de llum.

Seguiment de les incidències

El govern municipal ha creat un gabinet d’avaluació del temporal per fer un seguiment continu de les incidències.

Aquest migdia, el regidor d’Educació, David Martínez, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, han visitat tots els centres educatius per comprovar les afectacions del temporal i rebre les percepcions de les direccions dels centres. El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, i el regidor de Governació, Eduard Terrado, han visitat el poble de Garraf i Les Botigues de Sitges, així com les principals vies afectades del terme municipal. La regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, i la regidora d’Organització, Carme Almirall, s’han desplaçat a la Creu Roja; i el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, s’ha encarregat del seguiment de tot l’operatiu des de la Casa de la Vila. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà,ha visitat les platges, el comerç local i el Mercat Municipal per comprovar l’estat de les afectacions

D’altra banda, la Policia Local ha doblat el nombre de patrulles al carrer per donar resposta a les incidències provocades pel temporal i s’ha destinat una patrulla al llarg de tot el dia a Les Botigues de Sitges i el poble de Garraf.

Les brigades municipals es troben en situació d’alerta per resoldre les principals afectacions a la via pública. També s’està fent un seguiment de les incidències a la xarxa elèctrica, que s’estan produint en determinats carrers de Sitges.