44 infants i adolescents de Canyelles, Cubelles i Olivella participen en el Programa XAM durant aquest curs

Imatge del grup de colònies Xam. Cedida

44 infants i adolescents de Canyelles, Cubelles i Olivella participen durant aquest curs en el XAM, un programa d’atenció socioeducativa, coordinat des del Consell Comarcal del Garraf amb el suport dels ajuntaments d’aquests municipis.

La finalitat del XAM és estimular la socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo, i compensar les deficiències socioeducatives dels participants. El programa es desenvolupa a cada municipi en horari de tarda, amb una sèrie d’activitats que busquen potenciar la personalitat i les intel·ligències múltiples, així com desenvolupar aprenentatges i competències pròpies de l’edat.

Tallers de dansa, cuina, esport i de resolució de conflictes són algunes de les activitats que es realitzen. També es treballen dinàmiques per a aconseguir la creació de vincles de qualitat i respecte mutu entre els joves participants.

D’altra banda, s’organitzen activitats de reforç escolar, d’acompanyament en els processos d’aprenentatge i d’hàbits d’estudi dels infants i joves. Igualment, es realitzen activitats de circulació social dels participants i les seves famílies, per tal d’afavorir la seva socialització i integració social.

En total s’han creat cinc grups: dos a Cubelles, amb infants de 3r a 6è de primària; dos a Olivella amb infants de 1r a 6è de primària, i un a Canyelles, que es va iniciar el passat mes de novembre amb adolescents de secundària. El 61% dels participants són nois i el 30% noies, d’entre 6 i 15 anys.

El Programa XAM es realitza en coordinació i treball en xarxa amb els serveis socials dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, els centres educatius i altres agents socials dels tres municipis.