Rescaten buit el niu de tórtores del “Bosquet de Baix a Mar” de VNG

L'acció ha vingut emmarcada per l'autorització municipal que permetia la retirada de l'arbrat malmès

Imatge del niu de tórtores. Foto: Jordi Nieto

Aquest divendres, a primera hora del matí, ha estat rescatat el niu de tórtores ubicat en un dels pins de grans dimensions que integraven l’espai conegut com el Bosquet de Baix a Mar. La nidificació, que ha resultat estar buida, ha estat lliurada al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El rescat del niu s’ha dut a terme arran de l’autorització per a la retirada de l’arbrat que ha atorgat el consistori vilanoví a l’empresa propietària d’aquest terreny. El permís veu l’origen en l’informe presentat pels tècnics municipals  a conseqüència del mal estat en què es trobaven els pins de grans dimensions ubicats a l’interior de la finca.

A hores d’ara, l’arbrat s’havia convertit en una amenaça per al veinatge dels edificis adjacents, des que la passada matinada del dotze d’agost, el ja conegut “esclafit” va fer caure un bon grapat d’aquests pins, tot i que no s’hi van reportar danys personals ni materials.

Imatge dels pins caiguts. Cedida

L’acció no ha passat desapercebuda per una part de ciutadania i les xarxes socials se n’han fet ressò. Dies enrere, l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf demanava que es preservés aquest espai. No obstant això, la retirada de l’arbrat s’està realitzant des del passat dimecres al matí sota l’atenta supervisió d’agents forestals.

En el mateix sentit, està previst que un cop finalitzin les tasques de retirada de l’arbrat i neteja del terreny, es replanti tota una sèrie d’espècies autòctones que tornarien a fer brotar la vegetació d’aquest icònic indret vilanoví.

Imatge facilitada pel veinatge. Cedida