SOM VNG aposta per un pacte de govern amb ERC i la CUP

La formació assenyala que el pacte amb ERC i la CUP és l’opció més estable de governabilitat, tot i no aconseguir la majoria absoluta

0
342
Imatge de la roda de premsa de SOM VNG, Juanma Rodríguez i Deborah Zimmerman. Foto: Jordi Nieto

SOM VNG ha presentat a la premsa el balanç dels resultats electorals obtinguts per la candidatura, el passat 26 de maig. El partit que encapçala Enver Aznar assegura sentir-se satisfet per haver mantingut els seus dos regidors a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i haver incrementat el nombre d’electors.

No obstant això, lamenten no haver obtingut una major representació al consistori vilanoví, “hem perdut alguns vots en barris que ens havien estat favorables com la Collada, però hem guanyat de nous en zones com el Nucli Antic”, ha aclarit l’exregidora Zimmerman.

Amb un escenari de possibles pactes sobre la taula, des de SOM VNG mostren el seu ferm compromís a negociar per un acord de governabilitat d’esquerres, liderat per ERC i integrat per la CUP i el seu partit, malgrat sumar dotze regidors dels tretze que es requereix per obtenir la majoria absoluta.

La formació morada ha destacat que seria un pacte que oferiria un govern estable, de coherència i de cohesió política, basant-se en el treball realitzat durant aquest darrer mandat per les tres formacions.

El tercer membre integrant de la candidatura, Juanma Rodríguez, ha demanat a la resta de partits polítics de la ciutat que mirin per l’estabilitat del municipi i que no deixin a la ciutat sense govern. Rodríguez ha assenyalat que durant el dia d’avui, des de SOM VNG s’enviarà un programa a les formacions polítiques i a la premsa, on s’hi exposen deu eixos programàtics i que consideren prioritaris a tractar.

El portaveu també ha anunciat que aquesta setmana es reuniran amb tots els partits polítics per facilitar el pacte d’esquerres, ja que segons han pogut saber, la CUP a hores d’ara no estaria disposada a formar un govern amb Junts Per Catalunya i ERC.

En referència a la marxa del cap del partit a Vilanova i la Geltrú, Enver Aznar, del cercle de Podem, la formació morada ha eludit qualsevol pregunta sobre aquesta qüestió.

FER UN COMENTARI