Rosa Huguet pren part de la cerimònia del desè aniversari del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia al Parlament Europeu

Canyelles referma el seu compromís per reduir les emissions de CO2, millorar l’eficiència energètica i actuar contra el canvi climàtic

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, participa en la celebració dels deu anys del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que té lloc al Parlament Europeu aquests 21 i 22 de febrer. Més de 9.000 municipis, entre els quals Canyelles, han signat aquest acord des del 2008 i han pres mesures per assolir els objectius de la Comissió Europea de frenar els efectes del canvi climàtic i la contaminació.

En aquest desè aniversari, 700 governs locals d’arreu Europa refermen el seu compromís per seguir prenent mesures per reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, per millorar l’eficiència energètica, promoure l’ús d’energies renovables i també actuar contra el canvi climàtic.

Des de la primera edició, més de 650 poblacions catalanes, i 280 de la província de Barcelona. Canyelles en forma part des del 2009. Des d’aleshores ha estat prenent mesures per oferir als seus ciutadans un entorn saludable i millor qualitat de vida. El compromís de Canyelles és ferm en l’eficiència energètica, foment de les energies renovables, la gestió de residus i la mobilitat. Uns compromisos recollits en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Canyelles, redactat el 2010, i que es venen fent efectius des d’aleshores.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, a banda de participar en la cerimònia de celebració d’aquests deu anys del Pacte pel Clima i l’Energia, en què s’ha fet balanç de la feina feta i s’han plantejat nous reptes, també ha participat en el Fòrum d’Inversió i financer sobre eficiència energètica celebrat el dia 21 de febrer.  Dia en què també ha mantingut reunions de treball a l’oficina tècnica de Projectes Europeus de la Diputació de Barcelona.