En els seus inicis en política, es veia ocupant el càrrec d’alcaldessa?

Ni molt menys i això que ja fa setze anys que sóc en política, vuit d’ells com a alcaldessa.  Ja venia d’un àmbit social on ajudava a persones desafavorides a través d’entitats benèfiques, però vaig entrar en política perquè buscava la rebel·lió contra la immobilitat d’un municipi. Buscava oportunitats pel futur de les meves filles.

Què suposa a la vida de Rosa Huguet arribar a l’alcaldia de Canyelles?

Assumir una responsabilitat. Des del primer moment em vaig proposar complir somnis i objectius en un poble encantador que té la sort d’estar ben comunicat i amb una vida saludable i activa. És per això que dono tot el meu agraïment al meu poble, per fer-me sentir que els somnis es poden fer realitat.

Quines són les principals accions que portava en el seu programa i que ha acomplert?

Hem assolit el 98% del nostre mandat, el que significa un èxit total i rotund. Hem fet més del que vàrem dir que faríem. Canyelles té un envelliment alt en el nombre de població i per això tindrem un centre de dia que serà un dels més ben dotats de la comarca amb innovadors mitjans audiovisuals pels qui pateixen demències. En el seu moment vaig crear la llar d’infants que a hores d’ara és la millor en qualitat.

Per contra, lamenta que no hagi prosperat alguna mesura?

Sí, la compra del castell. Tot i que tenim molt bona sintonia amb els propietaris i hi podem realitzar activitats. També la construcció d’un parc lúdic d’aventura que no ha prosperat per les condicions del terreny.

Quin és el programa de govern que porta en aquests comicis Junts per Canyelles? I la llista?

És un programa basat en la realitat del municipi. Compta amb treballs de patrimoni i entorn, avenços en el món educatiu i especialment en el de la formació professional, canvis que permetin continuar endavant amb processos urbanístics, i sobretot, seguretat pel municipi. Els veïns i veïnes han de sentir-se protegits. La llista la formen persones que m’han acompanyat aquests vuit anys i que comparteixen un pla estratègic de futur on aposten per comissions en concret (medi ambient, patrimoni i cultura, atenció a la ciutadania…). També compto amb el suport del Grup de Savis i el Grup Dona, dos pilars fonamentals.

Quin creu que serà el resultat que obtindrà Junts per Canyelles el 26 de maig?

Em presento per governar, per ser escollida com a alcaldessa. Vull que la gent sigui conscient que porto Canyelles al cor i que tot el que fem i tot el que treballem és per a ells.

Creu que arribaran a prosperar totes les demandes que reclama el Pacte Penedès-Marítim?

No és fàcil, però estic fermament convençuda que si ens ajuntem, tirarem endavant. Demanem el que ens pertoca: obrir-nos al futur. Al Garraf estem malmesos en dotació econòmica, és una situació que cal corregir.

 

Jordi Nieto

FER UN COMENTARI