Millores a VNG gràcies als pressupostos participatius 2018

Avatar photo

L'asfaltat del carrer Josep Coroleu, l'allargament del carril bici a la ronda Ibèrica o la instal·lació de punts d'aigua per a esportistes són algunes de les actuacions que s'han fet el darrer any

Imatge del Carrer Josep Coroleu de Vilanova i la Geltrú. Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa els pressupostos participatius per tal que els ciutadans i les ciutadanes puguin proposar i decidir com invertir fins a 150.000 euros del pressupost municipal anual. Les propostes han d’estar relacionades amb l’espai públic i/o la millora dels equipaments municipals, han de ser de competència municipal, ser concretes i que donin resposta a una necessitat determinada, complint la normativa vigent. Han de ser propostes relacionades amb un interès general, ser viables tècnicament, que no superin els 30.000 € i que no comprometin el pressupost d’altres anys. No poden ser actuacions ja previstes al pressupost municipal o que facin referència a subvencions que s’atorguen.

Segons la regidora de Participació, Blanca Albà, “els pressupostos participatius són una manera de millorar la ciutat donant l’oportunitat a la ciutadania d’incidir directament en aquells aspectes quotidians de la ciutat que més els preocupen”.

Per als Pressupostos Participatius de 2018 es van votar i escollir un total de 6 propostes, que s’estan acabant d’executar aquests dies.
Una d’elles és la continuació del carril bici per la banda mar de la ronda Ibèrica, entre el carrer Zamenhoff i la rotonda de l’Arboç. Amb aquest nou tram, de 400 m, es connecta el carril bici existent de la ronda Ibèrica, entre la zona esportiva i el carrer de Bailén, amb el carrer del Doctor Zamenhoff, i també s’aconsegueix millorar la seguretat i confort dels usuaris que fan ús d’aquest itinerari pel lateral del parc de la Quadra de la Torre d’Enveja, entre els que es troben nombrosos alumnes dels centres educatius.

El carril bici queda delimitat i separat del pas de vehicles per una línia de tanques, i per l’altra banda s’ha eliminat la tanca de delimitació del parc. D’aquesta manera s’evita la utilització del carril bici per part dels vianants, que podran fer ús del parc per als itineraris a peu.
Una altra de les propostes que s’ha dut a terme és la instal·lació de punts d’aigua per a caminants, corredors o esportistes en general, marcant un recorregut de 10 quilòmetres i mig, on s’estan instal·lant 7 fonts degudament senyalitzades. També s’instal·laran rètols sobre el circuit i diversos exercicis. Els punts quilomètrics del circuit estan marcats en tot el recorregut amb punts blaus amb text blanc cada 250 m. Les 7 fonts es troben a la ronda Ibèrica a la zona de l’Armanyà, al parc de Sant Joan, a la plaça dels Ocells, al parc de Can Giró, a la plaça de la Sardana, a l’Oficina de Turisme i a la rambla de Sant Jordi.

L’escola Pompeu Fabra ha aconseguit gràcies als pressupostos participatius les
millores del pati infantil i un espai d’ombra.
També s’ha fet l’asfaltat del carrer de Josep Coroleu, en el tram comprès entre el carrer de l’Aigua i el carrer de Pelegrí Ballester, per reparar el ferm que es trobava força malmès.

I, finalment, aquest Carnaval de 2019, la ciutat disposarà d’un “caramel sostenible”, una proposta que permetrà reduir els residus plàstics de les tones de caramels que es tiren a la ciutat durant les Comparses, i que van a parar al clavegueram i malmeten el medi ambient.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença una prova pilot per estacionar a la Fragata de Sitges

Notícia següent

Vilanova demana finançament als fons regionals de desenvolupament (FEDER) per condicionar climàticament tres edificis municipals

Notícies relacionades