Lloveras augura que l’acord amb ERC per ampliar el govern de Vilanova “pot ser molt imminent”

El PDeCAT no veu cap punt “insuperable” en el conjunt de condicionants que han presentat els republicans

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha assegurat que l’acord amb ERC per ampliar el govern “pot ser molt imminent”, mentre ha donat per superat el fracàs de les negociacions amb la CUP per a què se sumés a aquest pacte. En roda de premsa aquest dimarts, la cap de files del PDeCAT ha dit que les converses amb els republicans “avancen positivament” i ha destacat que no veu cap punt insuperable dins la quinzena de condicions que ERC ha plantejat per poder incorporar els seus quatre regidors a l’executiu municipal. Mentrestant, Lloveras ha apuntat que continua la negociació amb la CUP “a un altre nivell”, centrada únicament en intentar tancar una entesa de cara als pressupostos municipals.
“Valorem positivament la bona predisposició durant les converses amb la CUP però, si no es troben punts d’entesa, l’acord és impossible”, ha dit aquest dimarts Neus Lloveras en les primeres declaracions després que fracassessin les negociacions amb els cupaires per signar un acord de govern a tres bandes amb el PDeCAT i ERC, el qual hagués garantit la majoria del Ple.

Lloveras ha admès que hi ha hagut temes insuperables, en referència implícita a la moratòria del projecte del parc comercial a Masia d’en Barreres, i ha insistit en traslladar un missatge optimista vers una futura entesa sobre el pressupost municipal. La voluntat del PDeCAT, ha assegurat, és incorporar als comptes del 2018 algun projecte sol•licitat per la formació anticapitalista, alhora que manté viva la possibilitat de posar-se d’acord també amb Som VNG.

Pel que fa a les negociacions amb ERC, l’alcaldessa ha subratllat que les converses avancen “molt bé” i ha augurat que aviat hi haurà pacte entre els quatre regidors republicans i els quatre regidors del PDeCAT que es mantenen en solitari al govern d’ençà que van trencar el PSC. Lloveras ha assegurat que el document de condicions que ha presentat Esquerra “ja està superat”, de manera que ara intenten definir un pla d’actuació conjunt. L’última qüestió que es tractarà en les negociacions serà el repartiment del cartipàs, segons ha garantit l’alcaldessa.