L’Ajuntament de Sitges aprova el pressupost municipal més elevat dels darrers deu anys

El Ple ha aprovat el pressupost municipal per a 2019 de 51’5 milions d’euros. El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern (PDECAT-Demòcrates i ERC), Nou Horitzó i Sitges-GI; els vots en contra de Sitges en Positiu, Ciutadans i PP; i les abstencions de la CUP i la regidora no adscrita Carme Gasulla

0
269
Imatge del Ple de Sitges. Foto: Aj. Sitges
Circ Raluy Legacy 728×90

El ple municipal ha aprovat el pressupost municipal per a 2019, de 51’5 milions d’euros, de caràcter expansiu i el més elevat dels darrers deu anys. El govern municipal tanca amb aquest pressupost el mandat 2015-2019 assolint els objectius de reduir el deute bancari, baixar els impostos directes (IBI) i incrementar la despesa i la inversió. La proposta ha incorporat a darrera hora una esmena del govern i de Nou Horitzó, a proposta d’aquesta darrera formació, per a la realització d’inversions adreçades a posar al dia les instal·lacions esportives municipals. El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern (PDECAT-Demòcrates i ERC), Nou Horitzó i Sitges-GI; els vots en contra de Sitges en Positiu, Ciutadans i PP; i les abstencions de la CUP i la regidora no adscrita Carme Gasulla.

El regidor d’Hisenda, Josep Moliné, ha destacat que “aquest és un pressupost de caràcter expansiu. Si el 2018 saltàvem dels 42 als 46,4 milions d’euros, el 2019 posarem en moviment un pressupost de 51,5 milions. A banda de superar la ratlla simbòlica dels 50 milions d’euros, es tracta de la proposta més quantiosa que passa per aquest ple municipal en tota una dècada”. Moliné ha afegit que “aquest document assenta els fonaments del que heretarà el proper consistori: un ajuntament plenament sanejat, amb una administració moderna i eficaç, i l’inici d’un seguit d’inversions ambicioses que han permès posar al dia equipaments i serveis de la vila”.

Pel que fa als ingressos, el Pressupost 2019 preveu una xifra de diners molt semblant a la de 2018, però amb dues variacions: la reducció d’un milió d’euros d’ingressos per la rebaixa de l’IBI i l’increment de la mateixa quantitat experimentat en les transferències de l’Estat. La resta d’apartats es mantenen en els mateixos nivells de 2018.

En relació a les despeses, les que més creixen són les de Serveis Urbans (pel nou contracte del servei de la neteja i la recollida de residus) i Ensenyament, Joventut i Esports, sobretot per la construcció del nou camp de rugbi. La que més baixa és la destinada a la reducció del deute.

En el capítol de personal, el pressupost per a l’any vinent culmina el procés de tecnificació del personal i de millora de l’atenció a la ciutadania que formen part del Pla de Mandat 2015-2019. Per aquest motiu, s’incrementa en 1’3 M€ aquest apartat que es destinarà a incrementar la plantilla, amb la creació de quinze places noves, i a aplicar un 2’5% d’increment retributiu.

La regidora de Recursos Humans, Carme Almirall, destaca que “la proposta de plantilla que està inclosa en el pressupost municipal de 2019 culmina el procés de tecnificació del personal i de millora de l’atenció a la ciutadania que formen part del nostre Pla de Mandat. Com a govern, havíem assumit l’encomana de modernitzar l’administració i posar l’Ajuntament de Sitges al dia. Calia assumir canvis organitzatius i preparar la plantilla, i el pressupost que presentem avui posa els recursos perquè aquest canvi sigui, per fi, tota una realitat”. Almirall explica que “deixem, així, la maquinària interna de l’Ajuntament preparada per a assumir els reptes que se’ns presenten en aquest segle XXI, amb una plantilla qualificada, reconeguda i suficientment incentivada”.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha agraït totes les aportacions dels grups polítics municipals que han fet possible l’aprovació del Pressupost 2019 de l’Ajuntament de Sitges i subratlla que “Sitges té un bon pressupost”. El Batlle destaca que “aprovem el Pressupost 2019. Són 51,5 M€ que mantenen el deute a zero, redueixen els impostos (IBI) i fan que sigui el pressupost més expansiu dels darrers deu anys. S’amplia la plantilla i s’avança en transparència, administració electrònica i participació”. Forns explica també que “el Pressupost 2019 de l’Ajuntament de Sitges permetrà millors polítiques per a les persones, entitats i empreses, ocupació, turisme, cultura, medi ambient. També tindrem nous equipaments com l’Escola Agnès de Sitges i el camp de rugbi, i rehabilitarem el Palau Maricel i el pavelló Pins Vens. A més de comptar amb un nou contracte de neteja”. L’alcalde avança també que “el Pressupost 2019 inclou engegar promocions municipals d’habitatge social i l’oficina del síndic municipal de greuges, propostes recollides en el pacte d’estabilitat del govern amb la CUP”. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que “passat Nadal celebrarem un Ple  monogràfic sobre habitatge”. Miquel Forns ha destacat també les millores que s’han implementat en el proper exercici fruit de les aportacions amb NH com “les millores al pavelló de Pins Vens, destinarem també la Platja de Santa Margarida per a gossos; farem una major inspecció d’obres i pisos turístics, i millorarem els parcs infantils”.

FER UN COMENTARI