JxCat VNG desobeeix la seva assemblea i investeix a Olga Arnau (ERC) com a alcaldessa de VNG

La candidata d’Esquerra Republicana aconsegueix la majoria absoluta de tretze vots, com a resultat de l’acord signat entre ERC, la Cup i JxCat, una hora i mitja abans del ple d’investidura

Imatge d'Olga Arnau al ple d'investidura. Foto: Jordi Nieto

La formació de Junts Per Catalunya, encapçalada per Blanca Albà, ha rebutjat la decisió de l’assemblea celebrada ahir al vespre i que, aprovava per vint-i-dos vots contra cinc, no investir a Olga Arnau com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. Els d’Albà, compareixien a dos quarts d’onze del matí conjuntament amb Esquerra Republicana i Capgirem Vilanova i la Geltrú per signar el marc regulador de l’acord d’investidura amb el qual Olga Arnau esdevindria alcaldessa. L’acte havia estat convocat per Esquerra i la Cup dotze hores abans del ple d’investidura.

Arnau, ja com a futura alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ha exposat trobar-se en aquest punt per signar l’acord d’investidura amb l’objectiu de fer de Vilanova i la Geltrú una ciutat amb un govern de majoria absoluta independentista. Tot seguit,  cap de les tres formacions ha fet declaracions i han anunciat que el marc de l’acord d’investidura estava ja penjat a les xarxes socials. A hores d’ara, es desconeix si els republicans i la CUP varen aprovar les modificacions que els d’Albà demanaven dijous a la nit, quan manifestaven que no tenien cap pacte tancat amb cap formació.

A les dotze del migdia, s’ha iniciat el ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que ha servit per constituir el nou plenari municipal. Els vint-i-cinc regidors de les diferents formacions municipals (PSC Vilanova i la Geltrú, ERC Vilanova i la Geltrú, Junts Per Catalunya Vilanova i la Geltrú, Capgirem VNG-CUP, Ciutadans i SOM VNG) han jurat el càrrec i han pres l’acta de regidor al Saló de Plens del consistori vilanoví.

Prèviament, la fins aleshores alcaldessa, Neus Lloveras, s’ha acomiadat de la ciutadania després de cent trenta plens com a alcaldessa i ha demanat als regidors i regidores que prioritzin el treball per a la ciutat deixant de banda els partits i les sigles.

Durant el jurament de càrrecs, els d’Esquerra han afirmat fer-ho “per imperatiu legal, per construir una Vilanova i la Geltrú socialment justa, econòmicament prospera, per la llibertat dels presos polítics, els exiliats i per defensar el mandat de l’1 d’octubre”. Així mateix, la cap de llista de Ciutadans, Erika Quintero, ha demanat al president de la taula que d’acord amb la llei, es  limitessin a acomplir estrictament l’acatament de jura.

Tot seguit, s’han presentat les candidatures a investidura de Juan Luis Ruiz (PSC), Olga Arnau (ERC), Enver Aznar (SOM VNG) i Erika Quintero (Ciutadans). El resultat de l’escrutini ha proclamat com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú per tretze vots i per tant,  amb majoria absoluta, a  Olga Arnau. Juan Luis Ruiz ha estat la segona força més votada amb set vots, mentre que Erika Quintero ha sumat tres vots i  Enver Aznar, dos.

Finalment, Olga Arnau ha jurat el càrrec i ha acceptat ser l’alcaldessa per representar els drets dels ciutadans i ciutadanes, així com per apropar la institució a les persones.