Es reuneix el primer consell d’alcaldies d’aquesta legislatura

El diputat de recursos humans, hisenda i serveis interns, Carles Ruiz, va participar al Consell d’Alcaldies i va valorar molt positivament l’estratègia conjunta entre els ajuntaments i els sectors econòmics del territori

Imatges de les alcaldesses de la comarca del Garraf amb els representats de DiBa. Cedida

Ahir es va dur a terme el primer Consell d’Alcaldies del Garraf després de les eleccions de maig passat i de la constitució del Consell Comarcal del Garraf, el 2 d’agost. A la primera trobada d’alcaldesses del Garraf es van intercanviar impressions sobre les preocupacions i projectes, locals i comarcals.

Les alcaldesses van coincidir en la voluntat de sumar esforços per a posar de relleu les oportunitats del Garraf i per reivindicar aquells serveis i infraestructures que manquen a la comarca.

Així mateix, les alcaldesses van poder contrastar els programes europeus, que d’acord amb les directrius nacionals i europees, promouen el treball compartit i la cooperació municipal i comarcal.

En aquest sentit, es va analitzar la convocatòria actual de projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), i també la convocatòria de foment a la producció i distribució de l’energia derivada de fons renovables (FEDER Eix 4) i les noves oportunitats que ofereix per a la comarca.

En relació al PECT, el Consell d’Alcaldies va acollir la presentació d’Antoni Reverter en nom de la Fundació Ave Maria, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, l’Institut de Robòtica per la Dependència i la UPC Vilanova amb la proposta de presentar-se a una nova convocatòria, com a continuïtat i consolidació del treball compartit al projecte “Envelliment actiu i saludable, i dependència”, que s’està desenvolupant actualment.

En aquest sentit, es va acordar continuar treballant per a poder optar una nova edició d’aquesta convocatòria, que finalitza el 15 de novembre i que seria una nova oportunitat per a avançar en el posicionament del Garraf en matèria d’innovació tecnològica enfocada a millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència.

El diputat de recursos humans, hisenda i serveis interns, Carles Ruiz, participa al Consell d’Alcaldies

El diputat de recursos humans, hisenda i serveis interns, Carles Ruiz, va participar al Consell d’Alcaldies i va valorar molt positivament l’estratègia conjunta entre els ajuntaments i els sectors econòmics del territori.

Després de la reunió, Ruiz va posar en relleu que “la Diputació continuarà donant suport a l’estratègia del territori, tal i com les alcaldesses ens han traslladat”. En aquest sentit, també va posar èmfasi en la idea que “la Diputació està radicalment al costat dels ajuntaments i és amb qui treballem més directament”.

Per serva part, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, va destacar que “el consell d’alcaldies és un espai de trobada on acordem les estratègies a seguir per millorar el nostre territori, sempre tenint la vista posada en la millora de la vida de les persones”.

En aquest sentit, la presidenta va ressaltar alguns dels reptes de la comarca com millorar l’ocupabilitat de la ciutadania, treballar per la sostenibilitat i continuar apostant pel foment de l’envelliment actiu i pel desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a les persones amb dependència. “El suport a les persones amb dependència ha de ser el nostre repte i la nostra vocació com a territori, i aquí hem de ser el màxim de competitius”, va emfatitzar.

A la reunió també hi van participar Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Carme Almirall, regidora d’hisenda de l’Ajuntament de Sitges; Juan Luis Ruiz López, diputat de turisme; i Teresa Llorens i Mònica Gallardo, conselleres comarcals adjuntes a presidència.