ERC Vilanova: “De moment, no hi ha pacte local”

Després dels cinc punts presentats a CiU, els republicans fixen el pròxim  dimecres com a data límit per tancar les negociacions

Aquest migdia el grup municipal d’Esquerra Republicana Vilanova i la Geltrú ha convocat una roda de premsa per explicar l’estat de les negociacions amb el partit que encapçala Neus Lloveras. Els republicans, novament han expressat el seu desig de formar un govern de concentració amb: CIU, la CUP i SOM VNG, i lamenta profundament que la CUP hagi decidit abandonar les negociacions.  Primer va ser CiU, qui al novembre deia que no hi havia més negociacions i ara, després del trencament, ha sigut la CUP, aclaria Queti Vinyals.

Des d’ ERC es mostren compromesos amb la voluntat de continuar treballant per tirar endavant aquesta situació de bloqueig instal·lada, que dóna com a resultat una ciutat feble i inestable, i aprofiten per considerar impossible un govern de quatre regidors, tal i com està fent el grup CiU-PdeCat, de qui també diuen que el trencament amb el PSC ha arribat massa tard, ja que s’hauria d’haver produït a finals de l’any passat.

En referència a l’Assemblea d’ERC del passat dimarts, han aclarit que va sevir per deixar fixades les bases per seguir negociant amb CiU-PdeCat. Aquestes bases, en forma de cinc punts en matèries de: política fiscal, política social, entitats i participació, pla de manteniment de l’espai públic i un pla comercial de Vilanova i la Geltrú, pretenen millorar el benestar dels ciutadans, el col·lapse de la ciutat i fer un gir a la situació de desgovernabilitat.

La formació d’ERC Vilanova ha comunicat a la premsa la bona predisposició a la negociació rebuda per part del partit de l’alcaldia, i exposen una avinentesa, on a sobre de la taula, es pot parlar de tot. No obstant això, fixen com a data límit de les negociacions el pròxim dimecres, i asseguren que, serà l’Assemblea republicana qui tindrà l’última paraula.

Al torn de preguntes han respòs sobre els pressupostos, i sobre la seva proposta presentada conjuntament amb la CUP i SOM VNG, assegurant que per part del govern tenir prorrogats els pressupostos del 2017 no els hi sembla cap inconvenient. També, han comentat que des de l’alcaldia encara no se’ls havia informat de l’ingrés no previst d’un milió d’euros i que es varen assabentar gràcies als mitjans de comunicació.