El PSC acusa al govern de VNG d’amagar el projecte del nou passeig al Port

El projecte per fer un nou passeig al moll de ponent, entre el dic i el parc de Ribes Roges, ja ha estat aprovat i s’adjudicarà properament per gairebé 1 milió d’euros

Imatge del PSC Vilanova i la Geltrú a la roda de premsa. Foto: Jordi Nieto

Comunicat del PSC Vilanova i la Geltrú:

“El PSC denuncia l’actitud del tripartit municipal que, lluny d’actuar amb mesures que afavoreixin la transparència i la participació, ha decidit no informar a la ciutadania d’una actuació que es realitzarà els propers mesos i que comporta una actuació a l’espai públic de manera destacada.

El passat mes de juliol l’empresa pública Ports de la Generalitat va aprovar un projecte d’obres per realitzar un nou passeig al dic de llevant que connectarà el passeig de Ribes Roges i el dic de ponent, amb una actuació similar a la realitzada fa uns anys al dic de llevant, amb un passeig elevat. L’actuació inclou una proposta de font ornamental valorada en 150.000 euros.

Aquest projecte no s’ha informat en cap espai de participació adreçat a la ciutadania o entitats ni en cap espai de debat que permeti als grups de la oposició estudiar el projecte i realitzar propostes. L’obra ja està en fase d’adjudicació i es realitzarà els propers mesos.

L’actuació del govern d’Olga Arnau, d’amagar informació i no realitzar cap procés de participació, contrasta amb el que sempre havien defensat els mateixos grups del tripartit, especialment ERC i la CUP, de promoure i incentivar debats i processos de participació ciutadana sobre algunes actuacions urbanístiques i és també una forma d’actuar absolutament contrària als principis de transparència i informació de les actuacions de les administracions, amb una actuació d’aquesta envergadura.

Per la reforma de la plaça del Port, que comportava una nova imatge i pavimentació, es van arribar a realitzar estudis, tallers participatius i fins i tot un concurs d’idees, es va informar del procés en un comissió de treball de la façana marítima, mentre que aquesta actuació que tindrà un impacte més important i que ascendeix a més d’un milió d’euros, s’ha aprovat al juliol per coincidir amb l’agost i evitar que ningú s’assabentés.

El PSC celebra aquesta actuació, ja que és positiva en la línia del que preveia el Pla Especial del Port i que pot ajudar a integrar i millorar els espais públics d’aquesta zona, però lamenta les formes d’actuar per part del govern que venia a fer política diferent, demostrant que un dels grans projectes que es faran a la ciutat en aquests anys, s’hagi realitzat en despatxos i d’amagat a la resta de la oposició, de la ciutadania i les associacions de veïns o altres col·lectius.

Considerem també que un cop més, és l’empresa Ports qui decideix la prioritat de les actuacions a la ciutat i no l’Ajuntament, consolidant-se la pèrdua d’influència de la ciutat al Port.

Tanmateix, hi ha altres actuacions pendents, com la mateixa reforma del passeig marítim a on Ports també hauria de col·laborar, que quedaran pendents i que perd novament una oportunitat de començar per la primera fase, tal i com s’acordà al procés de participació ciutadana realitzat a la Plaça del Port”.