El President del Senat a Vilanova i la Geltrú

Manuel Cruz ha assenyalat que el partit socialista és capaç de revertir la situació de bloqueig que està patint el país a través del diàleg

Imatge de Manel Cruz amb Gisela Vargas i Juan Luis Ruiz. Foto: @juanluisruizpsc

En el marc de les eleccions estatals del proper 10 de novembre, el President del Senat i candidat del PSC per Barcelona a la mateixa institució, Manuel Cruz, ha participat de l’acte central de campanya celebrat pel PSC Vilanova i la Geltrú, aquest dimecres al vespre.

La Primera Secretària del PSC a la ciutat, Gisela Vargas, ha subratllat la voluntat del govern socialista de continuar canviant la societat  per conduir-la, a través de mesures transgressores, cap a una realitat més justa i igualitària . “Això és el que fa el Partit Socialista quan està al Govern; ho hem vist amb les mesures d’igualtat en favor de la dona, amb l’augment del 22% al salari mínim o amb l’equiparació dels permisos de paternitat a partir de 2021”.

Manuel Cruz ha assenyalat que el partit socialista és l’únic capaç de revertir la situació de bloqueig que està patint el país i ho fa a través de la proposta que torna a presentar Pedro Sánchez per aquest deu de novembre.

Per a Cruz, la proposta socialista parteix d’una voluntat federalista que té com a element vertebrador un diàleg obert. “El que es pretén aconseguir és un consens comú, on ambdues parts han de partir de les coses que els uneix i no de les quals els separen”, ha afegit.

En relació amb el procés secessionista català, el candidat al Senat ha manifestat que el nombre més gran d’adeptes al moviment independentista a Catalunya va ser causat per les polítiques realitzades pel govern del PP amb  Rajoy  al capdavant. Tanmateix, Cruz considera que, en bona part, l’ascens de VOX veu la resposta directa en les accions executades des del govern independentista català.

Pel que fa a la figura de Torra, el President del Senat ha lamentat que el cap de l’executiu català no hagi condemnat de manera enèrgica la violència sorgida arrel de la sentència dictada pel Tribunal Suprem sobre els liders independentistes, “ho hauria d’haver fet a la televisió autonòmica en Prime-Time i adreçant-se a tota la ciutadania catalana” ha afirmat.