El Govern de Sitges proposa un Pressupost de 49’9 milions d’euros per aquest 2020

El Govern Municipal ha signat un primer acord amb el grup de Comuns Verds però manté les negociacions obertes amb diversos grups municipals per consensuar el document i obtenir un suport ampli

0
77
Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

La regidoria d’Hisenda ha presentat aquest tarda en el marc de la comissió informativa sobre el Pressupost Municipal 2020, una proposta basada en la garantia de drets i qualitat de vida de les persones; el model urbà i l’entorn natural, i la nova governança, la participació i la innovació.

La regidora d’Hisenda, Carme Almirall, explica que la proposta de Pressupost “respon a una feina de moltes setmanes de treball i anàlisi del departament d’Hisenda i de tot el govern, i també de debat amb la resta de grups municipals. De fet, des que el 6 de novembre que vam enviar el primer esborrany del pressupost als grups municipals, hem desenvolupat, junt amb el regidor adjunt a Hisenda, Guillem Escolà, un total de 15 reunions que estic segura donaran els seus fruits i ens ha permès avançar cap a un pressupost on hem pogut recollir diverses aportacions importants per al municipi”.

La regidora d’Hisenda destaca que el pressupost “contempla un pla per respondre qüestions vinculades amb l’habitatge, que és una de les prioritats del Govern” i afegeix que “és un pressupost que persegueix la millora de la qualitat de vida dels sitgetans i les sitgetanes; un pressupost que manté íntegrament les ajudes socials i que, a més, incrementa la contractació de persones vulnerables”, ha dit Almirall. Una altra de les prioritats és “la preservació de l’entorn”, i destaca que “per primera vegada s’inclou una partida destinada a la preservació de l’espai natural”.

La regidora d’Hisenda, Carme Almirall, remarca que “es tracta d’una bona proposta de pressupost” però puntualitza que “és un pressupost de transició que respon a eixos del Pla d’Actuació Municipal”. Almirall puntualitza que “la proposta de pressupost està condicionada pel pla econòmic-financer al que l’Ajuntament està sotmès des del 2018 i tenim un sostre de despesa delimitat” però, tot i així, “podrem desenvolupar projectes a partir del romanent d’inversions”.

El Pressupost Municipal 2020

HABITATGE

El pressupost destina partides d’ajuts per al lloguer d’habitatges; l’adquisició d’habitatge públic i el projecte de construcció d’habitatge públic, entre d’altres.

ESPAIS NATURALS

També s’estableix un pla de mesures en medi ambient i contra el canvi climàtic amb una partida de nova creació destinada a la preservació i la restauració d’espais naturals.

ÀMBIT SOCIAL

En l’àmbit social, s’estableix un pla de mesures que incrementa la partida per a la contractació de persones en situació social vulnerable. Es doten o incrementen les partides com el contracte del servei d’ajut a domicili; i projecte de música en comunitat; el projecte de pisos d’inclusió.

INVERSIONS

En matèria d’inversions, es contemplen inversions de caràcter sostenible amb càrrec als estalvis pressupostaris d’exercicis anteriors. En aquest apartat es preveu, entre d’altres, la construcció de les pantalles acústiques per a l’Escola Agnès de Sitges; millores dels accessos a l’Estació del Garraf; o l’adequació de les aules de Can Coll.

També es preveu un augment en 60.000 euros en l’aportació a la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

GARRAF I LES BOTIGUES

El Pressupost incideix en projectes que són d’aplicació a nuclis de Sitges com el poble de Garraf i Les Botigues de Sitges.

Entre d’altres partides pressupostàries, la proposta de Pressupost inclou:

 950.000 € per a la depuradora del poble del Garraf.

 El Projecte d’obres del Passeig Marítim de Botigues, que permetrà una línia contínua amb el Passeig Marítim de Castelldefels.

 El soterrament de les línies elèctriques de Garraf II.

 El projecte per a l’arranjament de la riera de Vallbona.

FER UN COMENTARI