“Cap a on Anem”, conferència de Junts Per Catalunya Vilanova amb Ramir de Porrata

Avatar photo

La seva conferència al Foment Vilanoví ha estat dividida en dues parts, la primera per descriure “On som” i la segona “Com ho farem”, referint-se al conflicte català i el camí cap a la República catalana independent.

Imatge de Ramir de Porrata i Blanca Albà. Foto: JxCat Vilanova

La conferència “Cap a on anem” ha reunit un centenar de persones a la
seu del Foment vilanoví convocats per JuntsXCat de Vilanova i la Geltrú. L’acte ha estat
intruduït per l’alcaldessa Neus Lloveras, i moderat per Blanca Albà, cap de llista per Vilanova i la Geltrú a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Ramir de Porrata-Dòria és Doctor Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, va ser vicepresident del Cercle Català de Negocis, i autor d’estudis com Els Països Petits són Econòmicament Viables, On van els impostos dels catalans o Les raons econòmiques per l’Estat Propi, entre d’altres, a més de formar part de la candidatura del president Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya per JuntsXCatalunya, després de l’aplicació del 155.

La seva conferència al Foment Vilanoví ha estat dividida en dues parts, la primera per descriure “On som” i la segona “Com ho farem”, referint-se al conflicte català i el camí cap a la República catalana independent. Ramir de Porrata ha comentat que Europa té quatre situacions conflictives actualment: el Brexit, la immigració, la situació antidemocràtica a països com Polònia o Hongria, i el conflicte català. Ha fet referència que després de l’1 d’octubre de 2017 van haver més de 20 propostes de mediació a Europa i Amèrica per trobar vies de diàleg entre Catalunya i l’Estat espanyol, que van ser obviades pel govern Rajoy.

En la seva argumentació, Ramir de Porrata ha defensat que els estats europeus, amb
Alemanya al capdavant, volen estabilitat en el sí d’Europa, i un dels seus objectius és resoldre el conflicte català, però que a Espanya qualsevol moviment en aquest sentit ha estat barrat per poders fàctics a les ordres de la monarquia. De Porrata ha insistit que és important “eixamplar la base per avançar”, però també advoca per “avançar per eixamplar la base”.

Ha posat en evidència el canvi de mentalitat que ha representat en les darreres setmanes el fet que els partits sobiranistes hagin tombat els pressupostos de l’Estat, a més de reivindicar el triomf dels resultats dels comicis del 21 de desembre de 2017. La premsa internacional subratlla que el conflicte català ha fet caure dos governs espanyols (Rajoy i Sánchez) i va provocar que durant un any no hi hagués govern a l’Estat espanyol. Ara també representa un cop d’efecte sense precedents per les seves conseqüències a Europa el fet el president Carles Puigdemont sigui el cap de llista per JuntsXCatalunya a les eleccions europees i el coratge que els presos polítics estan demostrant al judici al Tribunal Suprem.

Ramir de Porrata ha traçat diferents escenaris en l’actualitat política a Catalunya: la
possibilitat que la pressió dels poders de l’Estat i els mitjans que generen l’opinió pública es
tradueixi en un replegament, o bé, mantenir la confrontació democràtica perquè imposi un
referèndum “pactat”, i per últim la via unilateral de declaració d’independència. Hi ha
referents molt recents de la intervenció d’Alemanya a Grècia, Itàlia i també a Espanya, per
canviar la Constitució.

Per arribar a aquests escenaris cal, en paraules de Ramir de Porrata, fomentar la inestabilitat judicial per demostrar la prevaricació d’aquest estament, provocar
la inestabilitat política, que es tradueix en anar a votar massivament a totes les conteses
electorals per assolir més del 50% de recolzament per els partits que defensen el Referendum d’Autodeterminació, i aconseguir fer ingovernable l’Estat tenint representació als seus òrgans legislatius i de poder.

També ha parlat d’incomodar l’Estat espanyol davant d’Europa, provocant situacions com la produïda recentment amb l’anul·lació de la conferència que havíem d’oferir Puigdemont i Torra al Parlament europeu que va ser finalment prohibida.

Per acabar, De Porrata va resumir la seva ponència afirmant que el conflicte català té tres vies per resoldre’s: la inestabilitat judicial, la inestabilitat política i la inestabilitat econòmica de l’Estat espanyol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils renova el Segell Infoparticipa a la transparència

Notícia següent

Investiguen un veí de Santa Bàrbara per tenir abandonats sis gossos de caça

Notícies relacionades